Solskydd – med manetskydd?

Christine Av Christine0 Comments1 min read155 visningar

Vår vän Johanna hade med sig något som jag inte visste fanns, SOLSKYDD MED MANETSKYDD. Väldigt intressant och även passande eftersom det finns en del maneter i havet här utanför Tamarindo, och både Björn och Johan har bränt sig på några småttingar. Vi har ni testat den några gånger med det är ju lite svårt att avgöra om den funkar eller inte iom att när man paddlar omkring i vågorna ser man inte maneterna, man känner ju bara om man bränner sig om man råkar göra det. Så kanske funkar den ändå, iom att vi inte märkt något. Men fastnar man i ett stort stim av manet så blev resultatet underkänt, för det hände vid ett tillfälle och då var armarna rödbrända ändå.

Fakta: När man rör vid en brännmanet aktiveras djurets nässelceller och skickar in mikroskopiska små trådar med gift i huden. Men manetskyddet i ”Apoliva Sollotion med manetskydd” skapar en hinna på huden som gör att brännmaneten tror att man är en annan manet. Därför aktiveras inte djurets nässelceller.

No Comments Yet.