När vi är på Bali blir det lätt att vi på automatik återser gamla favoritrestauranger när det kommer till mat. Men igår testade vi ett nytt ställe, SECRET SPOT i Berawa, Canggu. Det visade sig vara riktigt bra, så stället får läggas till i listan av favoriter att återbesöka. Det var ett underbart litet ställe i två våningar. Smakfullt inrett, charmig atmosfär, och med mycket trevlig personal. Här hittade man en vegetarisk meny som förförde vid första ögonkastet (till och med om man inte är vegetarianer som i vårt fall), yoghurtglass som var smältande smakfull, och goda raw-sötsaker som fick smaklökarna att dansa samba. Stället arbetar enbart med närproducerade ingredienser och gör själva allt från grunden, vilket kändes i både kvalité och smak. Kaffebönorna kom t.ex. från Kintamani på nordöstra Bali, och enligt Björn drack han öns absolut godaste kaffe här. Björn har i åratal pratat om att Bali har bra kaffebönor, men att de inte kan konsten att förvalta dem. Så hans förtjusning över kaffet var enorm! Själv föll jag framförallt för deras smoothie bowl ”Dragon Berry” som hade rosa granola.




Raw food har på senare år blivit väldigt populärt och nästan något utav en livsstil. Kanske inte så konstigt då det både är hälsosamt och gott. Själv är jag ingen fanatiker av det (jag älskar att baka klassiskt alldeles för mycket), men blir ändå väldigt imponerad varje gång jag äter raw food och framförallt raw-desserter som smakar riktigt gott. Som här till exempel.



Jl. Pantai Berawa No.44 – Berawa – Canggu – Bali

Anonym
februari 27, 2018Guuuu så gott det ser ut! Och jag älskar underläggen/faten i trä! Finns det något vackrare material? Jag sitter och tittar på olivträklumparna jag försöker elda upp och ser hur vackra de skulle kunna bli om jag bara hade en bra slipmaskin. HAHA! Hopplös …
Anonym
februari 27, 2018Och vilken mat! Här kunde jag gärna bådae vara och äta. Är tacksam för att jag i alla fall via bilder och text får ett smakprov.
Anonym
mars 1, 2018Jeg har nettopp spist og var i grunn mett, men kjenner jeg ble sulten igjen av dette innlegget! Sååå utrolig god den maten (og drikken) så ut. Mums. 😀
Anonym
mars 2, 2018Wow vilka matbilder. Ser helt underbart utz
Anonym
mars 2, 2018Nu vill jag tillbaka mer än någonsin, tror Bali är mitt tredje favoritresemål näst efter Caye Caulker – den lilla ön utanför Belize och Kerala/Goa i Indien. Vilka är dina topp tre?
Anonym
mars 2, 2018Ser ut att vara underbart gott. Tänk att få starta med en sådan meny en isig, blåsig dag med snökaos och inte behöva gå utanför dörren. Bara kura i soffan och följa snöflingornas dans. Det skulle räcka för mig.
Anonym
februari 27, 2018Guuuu så gott det ser ut! Och jag älskar underläggen/faten i trä! Finns det något vackrare material? Jag sitter och tittar på olivträklumparna jag försöker elda upp och ser hur vackra de skulle kunna bli om jag bara hade en bra slipmaskin. HAHA! Hopplös …
Anonym
februari 27, 2018Och vilken mat! Här kunde jag gärna bådae vara och äta. Är tacksam för att jag i alla fall via bilder och text får ett smakprov.
Anonym
mars 1, 2018Jeg har nettopp spist og var i grunn mett, men kjenner jeg ble sulten igjen av dette innlegget! Sååå utrolig god den maten (og drikken) så ut. Mums. 😀
Anonym
mars 2, 2018Wow vilka matbilder. Ser helt underbart utz
Anonym
mars 2, 2018Nu vill jag tillbaka mer än någonsin, tror Bali är mitt tredje favoritresemål näst efter Caye Caulker – den lilla ön utanför Belize och Kerala/Goa i Indien. Vilka är dina topp tre?
Anonym
mars 2, 2018Ser ut att vara underbart gott. Tänk att få starta med en sådan meny en isig, blåsig dag med snökaos och inte behöva gå utanför dörren. Bara kura i soffan och följa snöflingornas dans. Det skulle räcka för mig.