Jag heter Christine

Nedan hittar du lite mer info om mig

Välkommen till 29 grader! En blogg där passionen handlar om längre aktiva resor till varma tropiska breddgrader. Här skildras allt från stort till smått, från restauranger med härliga vibes och lokala guldkorn, till höga vulkaner och makalösa stränder. Och med i bagaget finns i stort sett alltid en surfbräda och en ständig jakt efter de perfekta vågorna.

Jag som driver bloggen heter Christine Ericson, född 1981 och är en svensk TV-producent, resebloggare och fotograf. 2013 gifte jag mig mig med Björn, barfota på en strand i Thailand. Vi är två inbitna surfare och har som mål att varje år vara på resande fot i minst tre månader. Vi älskar Asien och Centralamerika och har trollbundits framförallt av Bali och Costa Rica, som därav är två platser som dominerar bloggen.

Mellan 2010 – 2011 tog vi ledigt från ekorrhjulet i Sverige och bosatte oss på Bali under 1 års tid. Där fick jag smeknamnet “The girl who´s always smiling” och 29 grader blev något utav en expert på den lilla men omåttligt populära Indonesiska ön. Sedan dess har Bali blivit vårt andra hem, och antal gånger vi återvänt är oräkneliga. Och ja varför vi älskar Bali – ön har bra surf, fascinerande natur, vackra stränder och en magisk kultur.

Life is not measured by the number of breaths we take

but by the moments that take our breath away.

HISTORIA Bloggen startade vintern 2008 under namnet “Christine Holm – Resor”. Men då jag i februari 2013 gifte mig och bytte efternamn blev det dags för även bloggen att få nytt namn. 29 GRADER föddes. Och anledningen till namnet är enkelt -jag älskar värme och 29° är enligt mig den perfekta temperaturen. Jag har alltid gillat färg och form och ser bloggandet som ett roligt nöje. Det ger utlopp för min kreativitet och passion, samt är ett sätt för mina bilder att få mer liv och mening. Jag brinner för att fotografera och bilderna kommer därför i första hand. Text kommer även automatik i andra hand, på grund av att jag har dyslexi och skrivandet är en stor utmaning för mig.

UTMÄRKELSER & PUBLICITET Genom åren har 29 grader fått en hel del utmärkelser vilket värmt mitt hjärta oerhört. Att RES och Aftonbladet, samt Fokus Nyheter riktat strålkastarljuset på bloggen. Och att jag omskrivits i magasinet FOTO som en av “de nya orädda fotograferna” har betytt mycket.

BILDER & COPYRIGHT Samtliga bilder på bloggen är mina egna (såvida inget annat uppges) och är skyddade av upphovsrättslagen och får därmed inte kopieras, publiceras eller på något sätt användas utan mitt tillstånd. Vid tillåtelse för användning skall alltid copyright uppges;

 Foto: 29grader.se – Christine Ericson