Kanelbulle. Ett sött, mjukt och saftigt bakverk som är helt oemotståndligt gott när hantverket är bra gjorda. När vetedegen är fyllda med enormt mycket smör och mängder med kanel, och bullen serveras nybakad och fortfarande lite varm!
Just den där oemotståndliga känslan, när doften av nybakat får det att dräglas i mungipan och bullarna är så goda att man typ vill dö, ja den hittar man hos CINNABON. Ett ställe som verkligen borde vara svenskt, för det finns knappt inget mer klassiskt svenskt än fika och kanelbullar. Men Cinanabon är faktiskt en amerikansk kedja som startades av en pappa och son 1985.
It all started with a father, a son and a mission to create the world’s greatest cinnamon roll from scratch.
Det första bageriet startade upp sina ugnar i Seattle och den kanelfyllda bullen blev snabbt en enormt succé. Lite av en besatthet bland väldigt många, och jag förstår varför. För jag fullkomligt älskar dessa makalöst goda bullar! Idag finns Cinnabon att hitta i 50 olika länder och menyn har jäst även den, så nu finns fler nygräddade och goda varianter än bara kanelbullar. Och det där med nygräddat är lite av deras signum, då bullarna alltid serveras härligt ljumna och rykande färska.
Första gången vi hittade Cinnabon var lite otippat på flygplatsen i Costa Rica 2014. Där kunde man beställa ett litet rack med 5 mini-kanelbullar, och det var kärlek direkt! Så sedan dess håller jag alltid utkik efter denna kanelbulle-kedja när vi är ute och reser. Så när jag insåg att Cinnabon fanns i Singapore, i Raffles City, blev det såklart en promenad dit. Och så fort vi klev in i köpcentrumet kunde man känna doften av nybakat, trots att stället låg en våning ned. Populärt var det dessutom, så pass att vi fick köa för att få beställa och få sittplats. Och eftersom vi inte äter på Cinnabon särskilt ofta så slog vi på stort och beställde tre olika sorters bullar; kanel (Classic Roll), karamell (Caramel PecanRoll) och choklad. Hon i kassan trodde nog inte att vi skulle orka alla så vi fick samtliga som take away trots att vi åt på plats. Ha, ha! Men inte en smula fanns kvar när vi var klara. Och jag måste faktiskt säga att chokladbullen nästan var ännu godare än originalet, och chokladvarianten har jag inte sett någon annanstans än i just Singapore. Så håller tummarna att också den dyker upp i flera länder.







Cinnabon – Raffles City – Singapore

Lämna ett svar