Natural hot springs – som Willy Wonka's magiska värld

Christine Av Christine14 Comments2 min read157 visningar

Varma källor på Bali kanske kan låta både märkligt och inte alls passande. För vad ska man med rykande varmt vatten till på en tropisk ö där temperaturen oftast ligger över +30°, och det normala är att svetten rinner? Men det finns faktiskt både anledningar och passande platser för varma källor. Och som i vårt fall kunde de välmående poolerna inte ha kommit mer lägligt. För då vi åkte från bergen i väst och över bergen i öst fastnade vi i ett extremt regnoväder. Och kombinationen motorcykel, poncho, hög höjd och regn gjorde att vi alla frös rejält när vi kom fram till sjön Danau Batur som ligger på 1033 meter över havet. Björn poncho hade dessutom gått sönder, så han var helt dyngsur och frös så han skakade. Vi checkade in lite snabbt och följde sedan hotellägarens rekommendation gällande vilka varma källor som var bäst. Han insisterade också på att ge oss gratis transport dit, vilket visade sig bli vår livs kortaste biltur. Vi skjutsades bokstavligt talat 40 meter, så jag vet knappt om vi hann stänga bildörren efter oss innan vi var framme. Skrattet gick inte att hålla tillbaks för det kändes så ohyggligt märkligt att åka bil så kort (men tror att hotellen får provision för att ta dit kunder så därför gratis transport). Vi befanns oss dessutom på en mycket anonym och intetsägande grusväg, men visades in till vad som skulle vara de bästa varma källorna, TOYA DEVASYA NATURAL HOT SPRING. En tjusigare entré uppenbarade sig, vi betalade den ganska dyra avgiften (300.000Rp ca 200kr / person) och fick sedan kliva in i vad som närmast kan liknas med Willy Wonka’s magiska värld. En plats överöst av färgglada elefanter, lummiga gångar, fiskdammar, och mängder av matställen mixat mellan rykande vatten i olika bassänger.

8 olika pooler med skiftande temperaturer fanns att njuta i. Vi testade alla (om doppa tårna i två får räknas) men fastnade i ”The hottest pool” som mycket lämpligt också hade en bar samt serverade ”floating dinner”. Vilket självklart testades, till ljudet av musik och plaskande strålar från färgglada elefanter som sprutade vatten runtomkring. I ena änden av den varmaste poolen fanns också en lång grotta att simma genom för att nå vyn ut över sjön. Och hur knasigt, färgglatt och annorlunda stället det än var, så låg det oerhört vackert till och bjöd på en mycket speciell och fantastisk kväll. 

Toya Devasya Wellness Resort – Kintamani – lake batur – Bali – Indonesien

Lämna ett svar

14 Comments
 • Anonym
  mars 7, 2019

  Hahaha, taxi 40m, underbart😀!! Det ser ändå lite mysigt ut och säkert välbehövligt efter er tur😅.

 • Anonym
  mars 7, 2019

  Vilken upplevelse! Här hade jag gärna varit! Ljuvliga och lockande bilder. Och hoppas ni blev uppvärmda efter er blöta mc färd. Så roligt att följa med er runt på Bali. Önskar er fortsatt fina dagar.

 • Anonym
  mars 8, 2019

  Åååå va underbart ni har det! Ser riktigt härligt ut!

 • Anonym
  mars 10, 2019

  Wow, vilket ställe, dit vill jag 🙂 kram

 • Anonym
  mars 10, 2019

  Haha, och pinnstolar nere i bassängen! Färgsprakande ställe, må jag säga. Blir man inte russin av att sitta där i vattnet en hel kväll?

 • Anonym
  mars 11, 2019

  Mycket färgsprakande! Men det konstiga var att man inte blev ett russin. Vi tillbringade väldigt många timmar i vattnet och diskuterade det där, att om det varit en vanlig pool hade man blivit ett russin för länge sen. Men det sas vara nå helande vatten och det togs från vulkanen.

 • Anonym
  mars 22, 2019

  Wow, riktigt coolt. Gillar!

 • Anonym
  mars 7, 2019

  Hahaha, taxi 40m, underbart😀!! Det ser ändå lite mysigt ut och säkert välbehövligt efter er tur😅.

 • Anonym
  mars 7, 2019

  Vilken upplevelse! Här hade jag gärna varit! Ljuvliga och lockande bilder. Och hoppas ni blev uppvärmda efter er blöta mc färd. Så roligt att följa med er runt på Bali. Önskar er fortsatt fina dagar.

 • Anonym
  mars 8, 2019

  Åååå va underbart ni har det! Ser riktigt härligt ut!

 • Anonym
  mars 10, 2019

  Wow, vilket ställe, dit vill jag 🙂 kram

 • Anonym
  mars 10, 2019

  Haha, och pinnstolar nere i bassängen! Färgsprakande ställe, må jag säga. Blir man inte russin av att sitta där i vattnet en hel kväll?

 • Anonym
  mars 11, 2019

  Mycket färgsprakande! Men det konstiga var att man inte blev ett russin. Vi tillbringade väldigt många timmar i vattnet och diskuterade det där, att om det varit en vanlig pool hade man blivit ett russin för länge sen. Men det sas vara nå helande vatten och det togs från vulkanen.

 • Anonym
  mars 22, 2019

  Wow, riktigt coolt. Gillar!