God choklad på Bali

Christine Av Christine0 Comments1 min read98 visningar

Om du som mig gillar choklad och befinner dig på Bali när sötsuget gör sig påmint, så har jag här två Indonesiska favoriter att dela med mig av. Dom kanske varken låter eller ser särskilt inbjudande ut, men tro mig att dom är goda! En vit chokladvariant med nötter och en mjölkchoklad med gelébitar i.

SilverQueen – Very Berry Yoghurt
Smakar som en blandning av vit choklad och syrlig yoghurt, med en hint av jordgubbar och blåbär. Inuti döljer sig bitar av cashewnötter vilket gör att den inte känns för söt, samt att den stillar sötsuget ypperligt bra.

Pris: 15.000-38.000Rp (ca 10-26 Kr)
Vikt: 58g

Cadbury Dairy Milk – Black Forest
Klassisk mjölkchoklad som dom har smugit ner fruktiga gelébitar och kakor i. Låter jättemärkligt och jag var extremt skeptisk till denna i början. Men kakorna känner man knapp med gelébitarna gör den faktiskt jättegod!

Pris: 17.000-24.000Rp (ca 12-17 Kr)
Vikt: 62g

Både SilverQueen och Cadbury har en en mängd olika smaker i sitt sortiment. Och dom säljs på Cirkle K, Minimart och Indomaret som är dom vanligaste kioskerna / affärerna på Bali. Men just dom här två favoritsmakerna finns inte överallt ännu, så man kan behöva leta lite. Eller så åker man till någon av de stora mataffärerna som Pepito, Papaya eller Grand Lucky där utbudet och chansen att hitta dessa favoritsmaker är större.

No Comments Yet.