Fourteen Roses Boutique Hotel

Christine Av Christine0 Comments3 min read184 visningar

I hjärtat av Kuta, beläget på den största huvudgatan Legian, hittar man FOURTEEN ROSES BOUTIQUE HOTEL. Ett charmigt hotell vilande i en egen oas i ett annars hektiskt Kuta. Där porlande vatten och en känsla av Ubud genomsyrar den lummiga innergården, och man bäddas in i en känsla av harmoni så fort man passerat entrén.

Vi gillar Kuta och har trivts väldigt bra här. Vi har bott i deras Madya Room som gav en stor dos trivselkänsla. Rummet var rymligt, sängen skön, det var rent och fräscht. Både kylskåp och ett modernt kassaskåp fanns, samt en stor härlig balkong med utsikt över poolerna. Och varje kväll piffades rummet till inför natten, vilket var en oväntad detalj som gav en lyxig känsla. Precis som att det varje eftermiddag mellan 14:00-16:00 serverades afternoon tea vid poolområdet, så man fick kaffe / te och en liten kaka. Själva poolområdet var dessutom extremt mysig, vilket är en viktig detalj för oss, och överträffde faktiskt alla andra poolområden vi stött på i Kuta (i den här prisklassen av hotell). Och tack vare att vi bokade hotellet direkt via dom så ingick också varsin vouchers på massage, samt möjligheten att få flytande frukost vid ett tillfälle. Så stor like på det!

Vi har aldrig tidigare bott riktigt så här centralt i Kuta förut, p.g.a att vi trott att gatan Legian varit för hektisk för oss. Men det här hotellet motbevisade det. Att en lugn och charmig oas med stora myshetsfaktor kan ligga ett fotsteg från shopping, barer, restauranger köpcentrum mm. Att hotellet också hade en ingång mot den lugnare gatan Benesari via deras restaurang KatadiaR var väldigt praktiskt, varifrån man promenerar ner till stranden på 10 minuter. Och på väldigt nära gångavstånd finns också fantastiska Benih Café, Crumb & Coaster och Beach Bowl. Också The Natural Spa hittas runt hörnet, som är vår favorit när det kommer till bra och prisvärd massage i Kuta. Och är man ute efter fest så ligger en nyöppnad nattklubb (Legion Club) två hus bort på Legian, dock något som vi såg som det enda minuset för det här hotellet. Så Björn sov med öronproppar vissa kvällar, men jag sov utan och sov som en prinsessa varje natt.

PLUS
+ Centralt läge
+ Poolområdet (poolerna)
+ Trevlig personal
+ Riktigt bra frukostbuffé
+ Gratis afternoon tea varje dag
+ Lyxig känsla på helheten
+ Piff av rummet inför kvällen

MINUS
– Högljutt kvällstid (Legian Club)

Vi bodde här över Nyepi Day, tystnadens dag då hela Bali stänger ner och ingen får lämna sina hem eller hotell, och det var ett bra val av hotell. Restaurangen hade öppet fram till 18:00 och på eftermiddagen hölls två gratisaktiviteter, så jag testade båda. Dels att försöka lära mig Balinesisk dans, vilket gick sådär. Det var mycket svårare än man kan tro och otroligt många små detaljer att ha koll på. Men bättre gick det att bemästra hur man gör en Canang Sari, en liten offergåva. Så nu kan jag otroligt stolt skryta med att jag gjort tre stycken. Och det är faktiskt inte heller så enkelt som det ser ut.

Fourteen Roses Boutique Hotel – Jl. Legian No.153 – Kuta – Bali – Indonesien

No Comments Yet.