Beji griya waterfall

Christine Av Christine0 Comments2 min read248 visningar

Bali är himmelriket om man älskar vattenfall för utbudet är så extremt stort. Här finns verkligen alla olika typer av vattenfall. Från höga till breda, från små till skira, och det finns till och med heliga vattenfall. BEJI GRYA WATERFALL tillhör den sistnämnda kategorin vilket gör det väldigt speciellt, och det är nog anledning till att det är Balis absolut dyraste vattenfall.

Normalt sett kostar det runt 10.000-20.000Rp per person (ca 7-14 kr) att besöka ett vattenfall och det kräver sällan någon guide. Men eftersom Beji Grya är en väldigt helig plats för lokalbefolkningen och vattenfallet används för ceremonier, så får man inte besöka det på egen hand och hur som helst. Så precis som när man besöker ett tempel på Bali så måste man här bära “sarong och skärp”, knäna ska vara täckta och helst axlarna också.

För behålla det heliga vid vattenfallet säljs det olika upplevelsepaket vid en kiosk precis vid ingången, och alla paket inkluderar hyra av “sarong och skärp”. Man får till och med hjälp att ta på sig det korrekt. Det billigaste alternativet kostar 100.000 Rp (ca 70 kr) per person och då får man själv se sig omkring runt vattenfallet. Men man får inte bada i själva fallet och man får inte gå in i den heliga grottan bredvid. För att göra det behöver man köpa något utav dom andra heliga paketen som kostar mellan 500.000 till 1 miljon ruphia (340-680 kr), vilket är extremt dyrt för att vara på Bali. Men via en guide får man då ta del av Balinesernas ritualer och genomföra en eller flera ceremoni vilket innebär att bl.a. gå igenom vattenfallet (fullt påklädd). Så vill man lära sig mycket och verkligen ta del av kulturen på Bali så kan man här få en stor dos utav det.

Beji griya waterfall – Jl. Mawar – Punggul – Bali – Indonesien

No Comments Yet.