Ovaer – recension av ny resekudde

Christine Av Christine8 Comments2 min read199 visningar

Inför Costa Rica resan fick jag ett exemplar utav en ny typ av resekudde, en OVAER. Kanske står bokstäverna för ”otroligt väldesignad användbar efterlängtad resekudde”. Om inte så borde det göra det, för det var den bästa resekudde jag någonsin haft. Smidig, enkel att använda, lätt i vikt (250g) och väldigt skön.

Precis som många andra resekuddar blåser man upp ett nackstöd, men denna täcker hela halsen och sluts med kardborrband. Nackstödet består utav flera luftkammare vilket motverkar att huvudet kan falla i obekväma situationer. Så huvudet kan varken falla framåt eller åt sidorna, man får ett ordentligt stöd och det finns ingen chans att man vaknar dreglande över grannen. Ovaer består också utav en medvetet överdimensionerad huva. Den stora huvan gör kanske att man ser aningen mystisk ut, men när man väl har dragit ned den framför ögonen (eller hela vägen förbi hakan) får alla passagerare på andra sidan tycka vad de vill. Huvan skapar en egen liten mörk värld och man får känslan av ett privat sovutrymme. Materialet är skönt, designen lika smidig som snygg, och den ventil man blåsa upp nackstödet med är robust.

Det enda minuset är att för mig var den aningen för stor i själva nackstödet, trots att det är reglerbart. Så kanske en tjej- och killmodell hade varit bra om det fanns. Ovaer säljs för 595kr på ovaer.com. Priset kan tyckas va aningen högt men å andra sidan har den ingen känsla av billighetsnackkudde. Den håller hög kvalité, lever upp till sina förväntningar, samt levererar skönare sömn (trots något stor för mig). Jag gillar även att det är en svensk uppfinning och att idén till denna föddes i ett flygplan från Bali.

Costa Rica (SJO) —-> Sverige (ARN)

Lämna ett svar

8 Comments
 • Anonym
  april 26, 2017

  Det där med nackkudde med tillhörande huva låter ju onekligen lite annorlunda. Kanske värt att testa…

 • Anonym
  april 26, 2017

  Lite annorlunda ja, men absolut värd att testa. För sen byter man inte tillbaks till någon gammal variant av nackkudde. Och vill man inte ha huvan måste man inte använda den delen, den är avtagbar. 🙂

 • Anonym
  april 26, 2017

  Fint med en kudde som verkar fungera. Jag har haft flera och alltid blivit besviken för antingen ha luften gått ur eller också har den inte alla varit bekväm och huvudet far runt. Ska kanske överväga denna….Tack för bra tips.

 • Anonym
  maj 3, 2017

  Vilken otroligt cool resa! Påminner lite om dom varma källorna som finns i arenal-området i Costa Rica.

 • Anonym
  april 26, 2017

  Det där med nackkudde med tillhörande huva låter ju onekligen lite annorlunda. Kanske värt att testa…

 • Anonym
  april 26, 2017

  Lite annorlunda ja, men absolut värd att testa. För sen byter man inte tillbaks till någon gammal variant av nackkudde. Och vill man inte ha huvan måste man inte använda den delen, den är avtagbar. 🙂

 • Anonym
  april 26, 2017

  Fint med en kudde som verkar fungera. Jag har haft flera och alltid blivit besviken för antingen ha luften gått ur eller också har den inte alla varit bekväm och huvudet far runt. Ska kanske överväga denna….Tack för bra tips.

 • Anonym
  maj 3, 2017

  Vilken otroligt cool resa! Påminner lite om dom varma källorna som finns i arenal-området i Costa Rica.