Ormvandring / snake tour on Bali

Christine Av Christine0 Comments2 min read717 visningar

Vissa upplevelser ger större intryck än andra och ger en wow-känsla som triumferar det mesta. Och det här var definitivt en sådan upplevelse, en extrem wow-upplevelse, där bara minnet av den får hjärtat att slå lite snabbare trots att det nu gått nästan fem månader. Det var i slutet av april som vi under en natt följde med BALI REPTILE RESCUE ut i djungeln, där dom skulle släppa ut några ormar som hade räddats från folks hem, hotell och företag på södra Bali.

“Bali Reptile Rescue is a small but dedicated group of volunteers who specialise in three main things with reptiles; education, rescue, relocation”.

Det var mellan 19:30 och 01:30 som vi tillsammans med Agus Putra och Gung Adi vandrade omkring i kolsvart mörker ute i naturen för att släppa ut en spottkobra och fyra andra sorter (som jag inte längre minns namnet på). Jag trodde att möjligheten att fotografera skulle vara lika med noll, men tog ändå med den stora kamera utifall att, och tur var väl det. För Agus hade en fantastiskt stark ficklampa och längs vår nattliga promenad genom kompakt djungel och över luftiga risfält såg vi dessutom otroligt många ormar. Inte på marken, vilket jag hade föreställt mig, nej det var i träden dom hängde. Lite läskigt såklart, med tanke på att några var dödligt giftiga. Men, att få följa med på något sådant här var så fascinerande och så enormt lärorikt, så detta borde faktiskt fler göra. Inte bara för att lära sig och för att vara med på något väldigt äkta, utan också för att bidra med en donation så att Bali reptile rescue kan fortsätta med det otroliga jobb dom gör. Så är du på Bali och ser en orm på fel ställe, ring eller messa dom! 

Antal ormar som vi såg under natten tappade jag faktiskt räkningen på, men totalt såg vi fem olika sorter (för dom var jag duktig att anteckna): white lipped viper, dogthooth cat snake, slug eating tree snake och green vine snake. Och den coolaste var utan tvekan den gröna wipern. Som råkade sitta i en buske vi passerade. Spottkobra som dom släppte ut i det fria och hade räddat från ett hem i Kuta var såklart också mäktig och lika respektingivande, men sånna hade vi sett förr…. vi hade nämligen en sån boendes i vår trädgård när vi bodde på Bali för länge sen.

Bali Reptile Rescue – Bali – Indonesien

No Comments Yet.