Gembleng waterfall

Christine Av Christine1 Comment1 min read314 visningar

Det här “nya vattenfallet” på östra Bali, GEMBLENG WATERFALL, blev vi tipsade om utav en lokal vän som beskrev det som en vacker plats högt upp på ett berg. Och nog kändes det både nytt och vackert! En fin och nybygd entré hälsade oss välkomna, där man donerade valfri summa för att besöka fallet. Sen var det bara att följa en lika nybyggt trappa uppåt, som skillnad mot merparten andra trappor vid vattenfall på Bali hade samma höjd på stegen! Otroligt! Så efter ynka 5 minuter praktisk promenad uppför befinna vi oss uppe vid den översta lilla vattenpoolen i berget.

Vattenfallet i sig var dock av mer skir modell, med vatten som rann ned i olika etapper. Där det speciella var att man på ett par ställen kunde bada i små naturliga pooler och blicka ut över både risfält och berg. Och området där vattenfallet ligger, kring byn Sidemen, är verkligen otroligt vackert. En utav de finare platserna på Bali skulle jag säga.

Lämna ett svar