Bajra Sandhi monument

Christine Av Christine0 Comments1 min read258 visningar

Balis “huvudstad” Denpasar brukar jag i vanliga fall säga att man kan skippa att besöka, för det finns så många andra platser på Bali som slår högre. Men har man ändå vägarna förbi så är ett stopp vid BAJRA SHANDI MONUMENT rätt intressant. Det är ett historiskt monument över det balinesiska folkets kamp för självständighet. Att gå in kostar 50.000Rp per person (ca 33kr) och det är definitivt värt att gå in.

Det stora och pampiga monumentet består av tre våningar. Längst ned möts man av fiskdammar och en pampig stilren känsla. På andra våningen finns ett museum som representerar det balinesiska folkets historia från förhistorisk tid, civilisationsutveckling och Balis kamp för självständighet från Holland och Japan. Väldigt intressant faktiskt, så där fastnade vi en längre tid. Utställningen består av 33 montrar, fint gjorda i en typ av 2D-känsla. Och det jag insåg var att jag hade enormt dålig koll på Balis krigshistoria. Att de varit i krig i flera hundratals år, att de slagits mot Holländarna i fiskebåtar vs stora krigsskepp….

Bajra Sandhi monument – Jl. Raya Puputan No.142 – Denpasar – Bali – Indonesien

No Comments Yet.