Boktips – Ljuset under ytan av Stefan Stridh

Christine Av Christine0 Comments1 min read122 visningar

Det har varit extra kul att läsa just den här boken då det är en kollega till mig skrivit den, även om ordet ”kul” är helt fel för att beskriva bokens innehåll. Men utan att vara minsta partisk så måste jag säga att den var en riktigt bra debutbok. Läskig, stark och spännande. Också rejält tung då man dras med in i trasiga livsöden som vävs samman och kantas av oväntade vändningar, och vissa situationer var så skräckfyllda att det fick mig att hålla andan och håret att resa sig på armarna.

Om innehållet:
För fem år sedan var Hanna Mårlind världsmästare i simhopp. Idag är hon bara ytterligare en ensamstående småbarnsmamma med dåligt samvete och sargad självbild. Ingen jagar henne längre förutom kronofogden. Men när Hanna vaknar upp den här natten ska allting förändras. En främling har tagit sig in i hennes lägenhet. Någonstans i mörkret väntar han på henne, och mardrömmen har bara börjat. Och varenda utryckning som John Haeger kastar sig in i verkar sluta i katastrof. Förmodligen borde han ignorera larmet som går ut över polisradion, men snart är John indragen i ett fall som trotsar allt förstånd.

No Comments Yet.