EVY Sunscreen mousse – bästa solskyddet

Christine Av Christine6 Comments3 min read145 visningar

Igår tog vårt solskydds-mousse slut. Vilket känns ungefär som världens undergång…

Med på den här resan har vi haft några olika sorters solskydd från EVY TECHNOLOGY som bygger på en revolutionerande svensk hudvårdsteknologi. Solskyddet är i mousse-form, parfymfri, ska vara extra lämplig för känslig hy och vara väldigt hållbar. Till en början måste jag erkänna att jag var skeptisk, väldigt skeptisk. Men efter att ha använt moussen (SPF 50 och 30) nu under fyra veckors tid så kan jag inte säga annat än att det är det överlägset bästa solskydd vi någonsin använt. Framförallt i vattnet, då slår EVY allt annat på marknaden. Moussen fördelar sig nämligen i det översta hudlagret, vilket gör att solskyddet blir enormt långvarigt. Plus att den varken kladdar eller känns. Och som surfare har det varit guld värt, att solskyddet sitter i huden och inte ovanpå. Brädan har inte varit hal, solkrämen har inte runnit ner i ögonen och fått dem att svida, och själva solskyddet har verkligen suttit i extremt bra trotts enorma påfrestningar av vågor. Känslan har varit som att man impregnerats på ett väldigt bra sätt. På EVY’s hemsida står:

“Man kan likna skyddet vid ett ”goretex” material, det ger en ökad motståndskraft genom att bilda ett membran som liknar hudens eget försvarssystem samtidigt som huden kan andas och svettas fritt. EVY skyddar även mot värme, vind och flera andra hudirriterande ämnen”.

Till en början tyckte jag det vara lite svårt att veta exakt vart man hade smörjt och inte smörjt. Man hade ju med mousse att göra, som “dunstade”, och inte synlig kräm som lämnade spår. Men efter ett tag kom man in det och lärde sig moussens “känsla”. Och istället för kladdig hy hade man vanlig matt hy och ingen “äcklig” solkrämshinna. Dessutom har jag inte fått en enda finne! Vilket varit väldigt uppskattat!

Så sent som idag faktiskt, då vi övergått till ett annat vanligt solskydd för att Evy tagit slut, så muttrade jag ute i vågorna. Muttrade över hur det gamla vanliga solskyddet rann ned i ögonen och fick dem att svida, och att jag kände mig jättekladdig hela jag. Så jag önskade verkligen att vi haft mer kvar utav EVY. För nu vill vi inte ha något annat. Så till nästa resa kommer definitivt EVY’s SPF 20, 30 och 50 åka med, och i så stor mängd att de inte tar slut. 

På den här resan har vi fortfarande kvar att testa deras “Daily tan activator” som ska förlänga solbränna. Mycket spännande! Produkten ska användas i ett par veckor efter solexponering vilket gör att vi kommer testa den förs om några månader. Och jag håller tummarna att upplevelsen är lika bra som allt annat vi upplevt hittills. För inte en enda gång har vi bränt oss (på ca 1 månads tid), och annars gör vi alltid det någon gång precis i början.

Lämna ett svar

6 Comments
 • Anonym
  mars 3, 2020

  Vad bra med en ny produkt som ni gillar. Som du säger, hur kul ar det att gå runt som en svettig flottyrmunk? Himla synd att den inte verkar finnas i Spanien, skulle behöva den för min höga panna som alltid blir bränd.Mousse är ju bra, måste vara lättare att smeta ut. När man sprayar hamnar halva flaskan med vinden på någon annan och krämer är kladdigt.Får hålla ögonen öppna! Eller inte. Haha lite som när jag köpte Eucerin ansiktskräm men sedan gnällde på apoteket att det svider så i ögonen av det.- Jamen du ska ju inte ha det i ögonen! sa tjejen bakom disken.Nä, men nu är det så att man tar sig i ansiktet, svetten rinner och då hamnar det där!

 • Anonym
  mars 3, 2020

  Oxå väldigt nöjd med denna produkt. Hade med mig den på resan til Zanzibar. Efter sol produkten får jag testa. Tack för det tipset.

 • Anonym
  mars 4, 2020

  Tack för tipset! Har tagit bild på produkten nu och sparar för framtida behov. /7Anette

 • Anonym
  mars 3, 2020

  Vad bra med en ny produkt som ni gillar. Som du säger, hur kul ar det att gå runt som en svettig flottyrmunk? Himla synd att den inte verkar finnas i Spanien, skulle behöva den för min höga panna som alltid blir bränd.Mousse är ju bra, måste vara lättare att smeta ut. När man sprayar hamnar halva flaskan med vinden på någon annan och krämer är kladdigt.Får hålla ögonen öppna! Eller inte. Haha lite som när jag köpte Eucerin ansiktskräm men sedan gnällde på apoteket att det svider så i ögonen av det.- Jamen du ska ju inte ha det i ögonen! sa tjejen bakom disken.Nä, men nu är det så att man tar sig i ansiktet, svetten rinner och då hamnar det där!

 • Anonym
  mars 3, 2020

  Oxå väldigt nöjd med denna produkt. Hade med mig den på resan til Zanzibar. Efter sol produkten får jag testa. Tack för det tipset.

 • Anonym
  mars 4, 2020

  Tack för tipset! Har tagit bild på produkten nu och sparar för framtida behov. /7Anette