Visum för Bali

Christine Av Christine84 Comments1 min read813 visningar

(Uppdaterat 2023)

VISA ON ARRIVAL  – 30 dagar
Vid vistelse kortare än 30 dagar krävs ett VOA (Visa on Arrival). Och Indonesien har efter pandemin infört krav på att resenärer från bl.a. Sverige ska ansöka om visum vid ankomst på flygplatsen eller online före avresa (imigrasi.go.id). Kostnaden är 500.000 Rp per person (ca 350 kr). (Det är dock inte förlängningsbart eller möjligt att konvertera till annat visum). Indonesien har tagit bort kravet på att resenärer ska vara vaccinerade mot Covid-19. Vaccinationsbevis behöver inte längre visas upp.

 • Passet måste ha minst 6 månaders kvarvarande giltighetstid efter inresan i Indonesien.
 • Du måste kunna visa upp en utresebiljett ur Indonesien inom 30 dagar.

En stor ändring som gjordes 2015 är att man inte längre blir insläppt i landet om man innehar ett provisoriskt pass.

SINGEL VISIT VISA – 60 dagar
Vill man stanna längre än 30 dagar behöver man ansöka om ett Singel Visit Visa via Indonesiska ambassaden i Stockholm eller via t.e.x Bali Visa (https://www.balivisas.com/). Det är giltig i 60 dagar och förlängningsbart upp till ett halvår.

Lämna ett svar

84 Comments
 • Anonym
  januari 1, 2016

  Skulle inte rekommendera att åka in och ut tre gånger, särskilt inte under så kort period för de har under senaste åren blivit betydligt hårdare på sådant. Antingen ansöker du om visum i Vietnam (tror det finns en indonesisk ambassad i Hanoi) så får 60 dagar. Eller alternativt res till Bali, skaffa Vissa on Arrival där på flygplatsen och förläng det sedan så du får också totalt 60 dagar du kan vara i Indonesien. Men jag hade ornat visumet i Vietnam så det vore klart vid ankomst Bali. 🙂

 • Anonym
  februari 29, 2016

  Hej, jag ska resa till Bali och stanna i 35 dagar. Har bokat via STA Travel och de skickade en länk på ett företag som heter Visumservice för att jag skulle skaffa visum genom dem. Där skriver de att visumet till Bali kostar 450 kr och att visumservicen i Sverige kostar 625 kr alltså 1075 kr för visumet! Hade jag vetat det innan jag bokade hade jag aldrig bokat mer än 30 dagar, tänkte även att det kunde vara en sådan detalj resebyrån kan berätta innan jag bokade min biljett. Jag borde väll kunna ansöka om visum själv på Indonesiska ambassaden? Är det jättekrångligt eftersom de tar ut en så hög avgift för att göra det? Går det att göra om man inte befinner sig i Stockholm?Tacksam för svarJohanna

 • Anonym
  mars 2, 2016

  Hej Johanna!Det lät mycket märkligt. Förstår att du inte hade bokat de extra fem dagarna om du vetat om det innan. Men ansök om ett två månaders visum, Tourist/Social Visa, på Indonesiska ambassaden i Stockholm. Det är giltigt 60 dagar och kostar 450kr. Kanske tillkommer någon kostnad om du behöver skicka passet istället för att gå dit personligen, men mer än så ska du inte behöva betala för dina extra 5 dagar på Bali. Du kan även maila till ambassaden (stockholm.kbri@kemlu.go.id) för att få mer info, de svarar på svenska och all kontakt jag haft med dem har varit jättetrevlig.

 • Anonym
  mars 2, 2016

  Okej vad skönt att höra! Hur lång tid brukar det ta att få sitt visum? Det känns väldigt läskigt att skicka iväg passet innan jag ska åka. Funderar på att försöka boka om flygbiljetten istället, men det kanske är onödigt då.

 • Anonym
  mars 3, 2016

  Mins inte exakt, har för mig runt 3 dagar upp till en vecka. Men då har vi lämnat och hämtat där. Ja om det går att boka om flygbiljetten kanske det är enklast. Då kostar visumet dig ingenting, för i 30 dagar får man som svensk vistas på Bali utan visumkostnad.

 • Anonym
  mars 4, 2016

  Okej, jag bokade om flygbiljetten så jag kommer vara på Bali i 29 dagar, det kändes mycket bättre! Tack för hjälpen!

 • Anonym
  augusti 9, 2016

  Hej! om man reser med social visa, kan man då förlänga det på plats till 60 dagar till när det går ut eller måste man förlänga med 30 dagar i taget ? tacksam för svar 🙂

 • Anonym
  augusti 9, 2016

  Turistvisumet förlängs på plats med endast 30 dagar åt gången (vilket går att göra upp till en total period av ett halvår, då inräknat de 60-dagarna man har från början).

 • Anonym
  augusti 9, 2016

  tack för svar! om man åker till singapore, kan man då förlänga med 60 dagar? och hur lång tid tar det? 🙂 tack för svar

 • Anonym
  augusti 27, 2016

  Hej! Har en fråga angående ifyllnings blanketten. Om man vill ha ett turistvisa (60 dagar) vilken ruta ska man kryssa i? Transit visa? Single visit visa? Multiple visa? Eller limiten stay visa? Och där det står att man ska fylla i om en sponsor vad skriver man där? Eller kan man lämna det tomt? Tack på förhand. Med vänlig hälsning, hajpojken

 • Anonym
  augusti 29, 2016

  wow tack för bra info!!!

 • Anonym
  augusti 31, 2016

  Hej Daniel! Har för mig att det är Singel Visit Visa du ska kryssa i. Men nu var det länge sen jag fyllde i en sådan ansökan, så hör med Indonesiska ambassaden för säkerhets skull. Fälten ang sponsor har vi alltid lämnat tomma och de på ambassaden har fyllt i dem. (Fungerar dock inte så om du ansöker om samma visum till Indonesien från annat land).Hoppas du slipper se några hajar i vattnet på Bali. 😉

 • Anonym
  januari 19, 2017

  Hej!Jag och sambon åker till Indonesien till sommaren och blir borta 9 veckor, detta innebär att vi stannar lite över 60 dagar. Är det möjligt att åka dit och få ett VOA och när detta löper ut åka till Singapore ett par dagar för att sedan återvända och få ett nytt VOA som vi då klarar oss på tills vi åker hem? Hur gör man om detta inte funkar ska ska man då ta ett 60 dagars visa med multiple visa?Mvhtvå förvirrade förväntansfulla resenärer 🙂

 • Anonym
  januari 22, 2017

  Hej Rasmus!Ja det fungerar att göra så som du skriver ang VOA. Vi har gjort så, senast nu 2016 då vi var på Bali (då var vi borta 10 dagar från Indonesien och sen återvände vi). Annars ansök om turistvisum från Sverige innan ni reser och stanna max 60 dagar. Men första alternativet med VOA är billigare och enklare.

 • Anonym
  februari 28, 2017

  Hej!Jag har läst att immigration i Indonesien har blivit hårdare med såkallade “visa-runs”, och jag ska snart lämna Indonesien för en kort vistelse i Malaysia, sen åka tillbaka till indonesien efter 4 dagar, och få ett nytt VOA. Tror du det kan bli problem för mig? Eller borde det gå enkelt eftersom jag bara haft ett VOA tidigare?Med vänlig hälsning, Daniel!

 • Anonym
  mars 8, 2017

  Jag tro att det går bra Daniel eftersom det inte är en upprepad process utan ett engångstillfälle. Vi gjorde så när vi åkte till Malaysia senast (då var vi bort 10 dagar).

 • Anonym
  november 24, 2017

  Hej, jag ska åka till Bali nu i vinter och tänkte söka ett visum för 60 dagar. Det står att man behöver fylla i “Address of residence in Indonesia”. Jag ska möta min syster där och vet inte var de kommer att vara när jag kommer dit och när de reser vidare vill jag fortsätta resa runt lite på Bali. Är det nödvändigt att fylla i var man ska bo någonstans när man ansöker om visumet eller kan man låta den rutan vara tom? Förra gången jag var på Bali skrev jag bara det hotellet som jag bodde på första natten men då stannade jag bara i tre veckor med ett VOA.

 • Anonym
  november 25, 2017

  Så kul att du ska till Bali. :)Egentligen borde du ringa till Indonesiska ambassaden i Stockholm och fråga dem som verkligen vet. Men jag hade valt att fylla i rutan med det hotell ni först tänker bo på.

 • Anonym
  januari 13, 2018

  Hej! Jag ska i vinter resa till Bali & Lombok!Jag har varit bortrest under hösten och har inte kunnat skicka iväg mitt pass för att skaffa ett Social Visa på 60 dagar.Istället har jag tänkt lösa detta på plats, därför har jag några frågor:Ni skrev om en aggentur som hjälpte er att förlänga visumet med VOA 30+30 dagar, skulle du vilja tipsa om den eller någon annan? (Helst med kontaktuppgifter) Alternativ tänkte jag om man kan gå … Ja vart ska man gå… För att fixa ett Social Visa direkt? Precis som man går till indonesiska ambassaden i Sverige borde man kunna besöka någon myndighet väl på ön? Tacksam för svar! Superbra sida 🙂

 • Anonym
  januari 15, 2018

  Hej Felicia!Tyvärr finns inte den agenten/företaget kvar som vi använde oss utav och jag har inga kontaktuppgifter till någon annan heller. Tidigare har man sett skyltar lite här och var i både Kuta och Seminyak med reklam för visumförlängning, så ett tips är att leta efter det. Jag hade dock valt att försöka fixa rätt visum innan ankomst. För personligen tycker jag inte det är värt att göra en visumförlängning på plats som endast är 1 förlängning. Den första förlängningen är dyrare och en helt del tid går åt till att träffa både visumagent och att man ska infinna sig på en myndighet för att lämna fingeravtryck mm. Så har du har någon Indonesisk Ambassad i det land du befinner dig så hade jag där ansökt om rätt visum i förväg.

 • Anonym
  mars 12, 2018

  Hej!Sitter med visumansökan till Bali nu och undrar om du (eller ngn annan) vet vad jag ska fylla i fältet “address of residence in abroad”? Är det min egen adress jag ska fylla i där? Jag har redan fyllt i adressen till homestay där jag ska bo under “address of residence in Indonesia”.Tusen tack på förhand!

 • Anonym
  mars 13, 2018

  Hej Maria!Ja jag har för mig att där ska du fylla i din egen hemadress, under “address of residence in abroad”.

 • Anonym
  mars 31, 2018

  Hej! Jag ska snart åka in i Indonesien, Bali och vill stanna längre än 30 dagar. Jag befinner mig inte i Sverige så jag kan inte ansöka om visum från ambassaden i Stockholm. Finns det någon chans att jag få 60 dagar visum direkt när jag landar på flygplatsen? Hur gör jag annars? Vart går man isåfall för att förlänga sina 30 dagar som man fick vid ankomst? Hur går det till och finns det någon adress till ett ställe där man kan förlänga?Tacksam för svar.

 • Anonym
  april 1, 2018

  Det går, genom att du förlänger ditt 30-dagarsvisum på plats på Bali. Var i så fall noga med att betala för visumet när du väl landar, för det du automatiskt får som Svensk (VOA) kan du inte förlänga. Sen behöver du besöka migrationsverket vid tre tillfällen. Personligen tycker jag att det är väldigt mycket jobb att göra denna process, vi gör det inte, utan lämnar hellre landet en weekend och flyger sen tillbaks.Man bör avsätta ca 7 dagar åt att genomföra en visumförlägning sägs det. Mer information om hur du går tillväga finner du här:https://baliinformationguide.com/extending-30-day-visa-bali/

 • Anonym
  april 5, 2018

  Hej!Jag och min pojkvän ska resa till Indonesien nu över sommaren och har klantigt nog bokat en resa på 31 dagar. Men eftersom vi ska till den malaysiska delen av Borneo en vecka under dessa 31 dagar, dvs lämna landet Indonesien, så undrar jag om vi behöver ansöka om 60-dagars visum?Med vänlig hälsning,Lovisa

 • Anonym
  april 5, 2018

  Lovisa, då behöver ni inte ansöka om 60-dagars visum. Ni får 30 dagar gratis när ni landar på Bali första gången, och efter att ni varit i Malaysia får ni 30 nya dagar. 🙂

 • Anonym
  april 25, 2018

  Hej! Jag och min klasskamrat ska göra praktik på bali i 5 månader men såg nu att det verkar vara lite krångligt med visum. Vilket slags visum ska man ha om det är praktik och hur söker man nytt visum på bali efter 60 dagar? kan man bara förlänga med 30? Ha det bra! 🙂

 • Anonym
  april 29, 2018

  Så kul med praktik på Bali. Jag vet inte om det finns något speciellt visum för just praktikanter, så bäst är om ni kontaktar Indonesiska Ambassaden i Stockholm: 08-545 55 880stockholm.kbri@kemlu.go.idPå plats på Bali kommer ni behöva förlänga ert 60-dagars visum en gång per månad då det förlängs med 30 dagar per gång. Enklast är att sköta denna process via en visumagent på plats.

 • Anonym
  november 15, 2018

  Hej Christine!Tack för din värdefulla blogg!Jag har varit på väg till Bali så länge nu, men har inte kunnat ta mig hela vägen. Jag har fastnat helt flera gånger på grund av detta visum. Jag har tänkt att stanna där i ungefär ett halvvår och har varit i kontakt med både Indonesiska Ambassaden i Stockholm och andra människor för att få klarhet i det här med visum.Vad finns det för alternativ för mig? Är det bara ett turistvisum (långtidsvisum) som gäller i mitt fall? Eller kan jag ansöka om Social Visa och förlänga det på plats? Kan jag köpa Visa on Arrival direkt när jag anländer till Depansar, och förlänga det 30 dagar åt gången? Jag har blivit hänvisad Social Visa. Men när jag läst vidare om detta, så blir jag osäker. Är detta något du kan svara på?Kram,Madeleine

 • Anonym
  november 19, 2018

  Hej Madeleine!Jag skulle säga att det bara finns ett alternativ för dig, att skaffa ett Tourist/Social Visa (60 dagar) via Indonesiska Ambassaden i Stockholm innan du åker och sen förlänga det väl på plats. Det är vad vi använt. https://www.kemlu.go.id/stockholm/en/layanan-visa/Pages/Tourist-Social-Visa.aspx

 • Anonym
  november 30, 2018

  Hej! Jag ska till bali i 60 dagar och undrar hur jag ska fylla i fälten “sponsor”I visumansökan… Tacksam för svar!

 • Anonym
  december 6, 2018

  Hej Lars! Vi har alltid lämnat fälten ang sponsorer tomt. Det fungerar inte om man ansöker om visum från annat land till Indonesien, men på Indonesiska ambassaden i Sverige tycks de förbise de där fälten.

 • Anonym
  december 29, 2018

  Hej! Jag och min flickvän ska åka till indonesien den 14:e januari. Saken är, att vi har inte skickat iväg ett rekommenderat brev till ambassaden ännu (vi ska dtanna i 32 dagar)Undrar ifall det går att fixa VoA då vi kommer till bali, för att sedan förlänga det i två dagar på plats vid senare tillfälle?Är lite orolig att vi inte hinner få tillbaka passet innan avresa och därför så kanske det vore bättre att fixa allt på plats istället?Tacksam för svar! Och gott nytt år ^^

 • Anonym
  december 30, 2018

  Det var en bra fråga, som jag tyvärr inte vet det exakta svaret på. Men vi har vänner som för många år sedan råkade räkna fel på 3 dagar och de blev insläppta som vanligt, men fick sen betala en straffavgift när de skulle lämna landet. Mins inte exakt summa men runt eller strax under 1000kr per dag per person har jag för mig. Men det här var 7 år sedan och innan Indonesien införde det gratis VoA (30 dagar) som svenskar får på automatik idag i tullen vid landning. Och innan de skärpte alla kontroller. Så vet inte om samma sak fungerar idag. Ni har inte möjlighet att boka om flygbiljetten för hemresan? Alternativt kan ni boka en weekend i Singapore eller annat land under några dagar och sen resa tillbaks för att flyga hem från Bali. Då vi reser till Bali för längre än 30 dagar kan vi aldrig (nu för tiden) checka in på automatik via själv-incheckning, för att personal måste kolla visumpapper redan innan vi lämnar Sverige. Så jag hoppas något sådant inte ställer till det för er redan där, så ni inte ens får lämna Sverige. Hoppas allt allt löser sig för er, å ledsen att jag inte kan vara till mer hjälp här.