Fotosidan Magasin

Christine Av Christine4 Comments2 min read93 visningar
Senaste numret utav FOTOSIDAN MAGASIN är här och har med temat RESEFOTO, där fotografen Roger Borgelid ger kritik på medlemmarnas bilder. Några av hans tips är att “Var påläst men inte låst, Lämna turiststråken, Återvänd, Visa Respekt, Var diskret med utrustning”. Många bra tips! Och då det gäller respekt så kan jag inte annat än hålla med. Man ser allt för ofta turister/fotografer som bara marscherar på, bryter mot de personliga gränserna, tränger sig på, är buffliga, oartiga osv. Och allt bara för en bild. Usch avskyr att se sådant och hoppas aldrig bli en av dom. Sen ang fotoutrustningen och att vara diskret, den frågan fick jag faktiskt senast nu i helgen. Hur har man med sig en dyr kamera/kamerautrustning? Personligen så har jag en diskret svart fotoryggsäck som inte skriker ut “detta vill ni stjäla” och sen har jag stenkolla på min ryggsäck. Utanför hotellets rum så är den är där jag är och ingen annan stans, nästan som fastlimmad. Men oftast när vi är ute och reser så vet jag för dagen vad jag behöver ta med beroende på vad vi ska se och göra, och då åker kameran i en sliten tygbag över ena axeln. Enkelt och inte stöldbegärligt.
I senaste numret finns faktiskt en av mina bilder med, på Golden Gate från när jag och Björn var där i maj 2009. Och det är en bild som även har en historia bakom sig… allt blir ju inte alltid som man tänkt sig. Eller så är det precis så det blir men vägen dit blir annorlunda.
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

4 Comments
 • Anonym
  oktober 14, 2011

  Hejsan!Ser att du också är en bloggande äventyrare och resenär.Vill du byta länkar med min reseblogg?http://www.lovdell.seJag kommer att lägga en länk till dig om du länkar till mig.Båda parter tjänar på sådana länkar till sidor inom samma kategori med hög kvalité. För att t.ex. hamna högt på Google och andra sökmotorer.Hör av dig! Du har ju fått min mail här.Tack på förhand.Ha det bra!MVH / RegardsMarkus L

 • Anonym
  oktober 14, 2011

  min mail är markus(snabel-a)actiweb.nu

 • Anonym
  oktober 14, 2011

  Hejsan!Ser att du också är en bloggande äventyrare och resenär.Vill du byta länkar med min reseblogg?http://www.lovdell.seJag kommer att lägga en länk till dig om du länkar till mig.Båda parter tjänar på sådana länkar till sidor inom samma kategori med hög kvalité. För att t.ex. hamna högt på Google och andra sökmotorer.Hör av dig! Du har ju fått min mail här.Tack på förhand.Ha det bra!MVH / RegardsMarkus L

 • Anonym
  oktober 14, 2011

  min mail är markus(snabel-a)actiweb.nu