Liten lycklig sköldpadda

Christine Av Christine6 Comments1 min read85 visningar

Så liten och söt. Och redo att möta världen.
När jag bar den 3 månader gamla sköldpaddan i händerna var den hel stilla. Nästan som om den sov eller inte levde. Men så fort vi kom ner på stranden och närmade oss vågorna började den vakna till liv ordentligt. Den ville ut i havet, det var ingen tvekan om saken. Och när jag la ner mina händer på stranden börja sköldpaddan omedelbart krypa mot vattnet, i full fart.

På enbart Bali slaktas över 30.000 sköldpaddor per år, för kommersiellt syfte och för köttets skull. Vilket jag tycker är hemskt. Men en by på Bali som försöker motverka detta är bla Pemuteran, som ligger på Balis nordvästra kust. Där drivs “Project Penyu” för att rädda de utrotningshotade djuren.
Via min donation till projekt så fick jag idag släppa ut en av deras sköldpaddor som var redo att ge sig ut i havet. En fantastisk upplevelse som jag sent kommer att glömma. Och jag hoppas nu att den livliga lilla söta sköldpaddan simmar där ut bland de vackra korallreven, att hon njuter och får leva länge.

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

6 Comments
 • Anonym
  september 27, 2010

  Åh! Lyckliga ni! Vilken underbar upplevelse. Jag hoppas också att den lilla sköldpaddan och hans vänner får leva länge och simma runt och ha det bra. Hälsa alla sköldpaddor från mig 🙂 snart kommer jag och klappar på dem själv!

 • Anonym
  september 28, 2010

  Jag vill också hälsa på sköldpaddorna när vi kommer! Jättefina bilder!/Kram Anette

 • Anonym
  september 28, 2010

  Men gud så söt liten sköldpadda!! Måste varit en häftig upplevelse 🙂

 • Anonym
  september 27, 2010

  Åh! Lyckliga ni! Vilken underbar upplevelse. Jag hoppas också att den lilla sköldpaddan och hans vänner får leva länge och simma runt och ha det bra. Hälsa alla sköldpaddor från mig 🙂 snart kommer jag och klappar på dem själv!

 • Anonym
  september 28, 2010

  Jag vill också hälsa på sköldpaddorna när vi kommer! Jättefina bilder!/Kram Anette

 • Anonym
  september 28, 2010

  Men gud så söt liten sköldpadda!! Måste varit en häftig upplevelse 🙂