Snorkling vid Pemuteran

Christine Av Christine10 Comments1 min read150 visningar

Vilken fantastisk kväll!
Att kunna gå ut från hotellet, ner på stranden och rakt ut i en så fin undervattensmiljö. Kanske just tack vare det projekt som finns i byn Pemuteran, om att skydda korallreven. Så på stranden blev man hänvisad till olika i och uppstigning zoner för att skydda reven.

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

10 Comments
 • Anonym
  september 26, 2010

  Åh vad härligt ni verkar ha det! Jättefina undervattensbilder. Vad använder du för kamera när du fotar under vattnet?

 • Anonym
  september 27, 2010

  Vi har det så underbart, underbart bra! Kul att vara på en mini-roadtrip dessutom. Och Balis västra sida bjuder på många små mysiga byar och korallreven här precis utanför stranden i Pemeturan är enormt vackra. En liten favorit på Bali tror jag det får blir. :)Kamera… jag har min stora kamera (Canon EOS 5D Mark II) som jag har ett vattenhus till. Sen även en kompaktkamera från Olympus, µ 770 SW, som är stöttålig och vattentät ner till 10 m. Mycket praktisk som en “slit å släng kamera”. Men Olympusen fungerar som bäst under vatten, ovan land har den en del minus, så som att den är seg och långsam.

 • Anonym
  september 28, 2010

  Ja jag förstår att ni har det underbart, det går det inte att ta miste på när man ser alla vackra ställen ni besöker nu :)Aha! Men är du inte orolig för att vattenhuset ska läcka med en så dyr kamera där i? Vi pajade en undevattenskamera vid första användningen då vi var i thailand i vintras. Den höll inte tätt och garantin gällde inte. Riktigt surt. De påstod på cyberphoto att vi hade fått in smuts i batteriluckan och då gällde inte garantin, grrrr 🙁 Är jättesugen på ett vattenhus till vår lilla canon s90. Men man kanske ska satsa som du på ett vattenhus till systemkameran istället?! Vad har du för modell på vattenhuset och är du nöjd med det? Ha det bäst!

 • Anonym
  september 29, 2010

  Självklart är jag orolig för att vattenhuset ska läcka. Usch! Det vore en mardröm! Men jag har en ordentligt försäkring som jag vet täcker. Vattenhuset jag har till stora kameran är ett EWA-MARINE U-BXP100. Testad ner till 50m, men jag har haft den på 20m djup då vi dök vid Vraket Liberty. Och så djupt ner kommer kameran aldrig igen. Men vattenhuset fungerade perfekt, inte en vattendroppe hade tagit sig in trots det enorma trycket/djupet.Jag skulle rekommendera att köpa ett vattenhus till din Canon s90. Det blir mycket smidigare och enklare. Garanterat mer uppskattat! Dykhuset Ewa-Marine är stort, omständligt, bökigt och det är extremt svårt att manövrera kameran i den (i princip omöjligt, så alla inställningar gör jag innan uppe på land).

 • Anonym
  september 29, 2010

  Ok! Då gör jag nog som jag hade tänkt från början, alltså köper ett vattenhus till vår s90. Tack för hjälpen Christine och för att du tar dig tid att svara 🙂

 • Anonym
  september 26, 2010

  Åh vad härligt ni verkar ha det! Jättefina undervattensbilder. Vad använder du för kamera när du fotar under vattnet?

 • Anonym
  september 27, 2010

  Vi har det så underbart, underbart bra! Kul att vara på en mini-roadtrip dessutom. Och Balis västra sida bjuder på många små mysiga byar och korallreven här precis utanför stranden i Pemeturan är enormt vackra. En liten favorit på Bali tror jag det får blir. :)Kamera… jag har min stora kamera (Canon EOS 5D Mark II) som jag har ett vattenhus till. Sen även en kompaktkamera från Olympus, µ 770 SW, som är stöttålig och vattentät ner till 10 m. Mycket praktisk som en “slit å släng kamera”. Men Olympusen fungerar som bäst under vatten, ovan land har den en del minus, så som att den är seg och långsam.

 • Anonym
  september 28, 2010

  Ja jag förstår att ni har det underbart, det går det inte att ta miste på när man ser alla vackra ställen ni besöker nu :)Aha! Men är du inte orolig för att vattenhuset ska läcka med en så dyr kamera där i? Vi pajade en undevattenskamera vid första användningen då vi var i thailand i vintras. Den höll inte tätt och garantin gällde inte. Riktigt surt. De påstod på cyberphoto att vi hade fått in smuts i batteriluckan och då gällde inte garantin, grrrr 🙁 Är jättesugen på ett vattenhus till vår lilla canon s90. Men man kanske ska satsa som du på ett vattenhus till systemkameran istället?! Vad har du för modell på vattenhuset och är du nöjd med det? Ha det bäst!

 • Anonym
  september 29, 2010

  Självklart är jag orolig för att vattenhuset ska läcka. Usch! Det vore en mardröm! Men jag har en ordentligt försäkring som jag vet täcker. Vattenhuset jag har till stora kameran är ett EWA-MARINE U-BXP100. Testad ner till 50m, men jag har haft den på 20m djup då vi dök vid Vraket Liberty. Och så djupt ner kommer kameran aldrig igen. Men vattenhuset fungerade perfekt, inte en vattendroppe hade tagit sig in trots det enorma trycket/djupet.Jag skulle rekommendera att köpa ett vattenhus till din Canon s90. Det blir mycket smidigare och enklare. Garanterat mer uppskattat! Dykhuset Ewa-Marine är stort, omständligt, bökigt och det är extremt svårt att manövrera kameran i den (i princip omöjligt, så alla inställningar gör jag innan uppe på land).

 • Anonym
  september 29, 2010

  Ok! Då gör jag nog som jag hade tänkt från början, alltså köper ett vattenhus till vår s90. Tack för hjälpen Christine och för att du tar dig tid att svara 🙂