En dag i Balangan

Christine Av Christine1 Comment2 min read95 visningar

Bara en helt vanlig dag vid ljuvliga Balangan Beach som är en av våra favoritstränder på Bali. Där vit sand och turkosa vågor omfamnas av höga klippor. Där vägen ned bitvis saknar asfalt och är i galet uselt skick. Och där känslan är som om tiden bitvis stått still. Men det är just den atmosfären och det enkla som är så otroligt underbar. Här har vi spenderat otaliga antal dag genom åren och aldrig tycks vi få nog. Vid Warung Nasa som är en av alla lokala restauranger som kantar stranden lämnar vi oftast flip-flopsen, och man kan ju inte annat än att göra som katten och anamma den väldigt avslappnade känslan.

Apor brukar vi inte se jätteofta vid Balangan, i alla fall inte nere vid vattnet. Men nu senast var det en hårboll som tydligen tyckte att det var för varmt på land och valde att ta ett dopp. Rätt kul att se faktiskt! Och apan hade inte bråttom och brydde sig inte alls om att det kom flera turister för att iaktta dess simkunskaper.

Korallrevet som breder ut sig under ytan gör stranden aningen mer svårbadad för oss människor (framförallt vid lågvatten), men tack vare det skapas fina turkosa vänstervågor och bra surf. Tyvärr hade dock Björn lite för mycket närkontakt med revet nu vid senaste surfet… och fick ett jack på vaden (se bilden nedan). Såret var inte jättestort, men koraller har en extremt bra förmåga att få sår infekterade, vilket det också blev. Framförallt en del av såret ville inte läka alls tyvärr. Så det ledde till ett läkarbesök tillslut för en rejäl rengöring och en liten kur med piller. (Och inte är det första gången vi känt av revet vid Balangan, för några år sedan var det jag som kom upp med en sjöborre i knät)

Här ovan en bild ur min receptbok, Sweet Trips, som jag tagit några bilder på vid Balangan och även några filmer (kommer i hädelse på instagram framöver). Och från 1 maj nu går det att beställa boken med signering igen – så köp gärna ett exemplar här. 😉

Balangan beach – Bukithalvön – Bali – Indonesien

Lämna ett svar

1 Comment
  • Anette
    maj 3, 2024

    Härliga bilder och fin text som vanligt Christine! Nu när jag kommenterar så är ni hemma igen och välbehållna från årets många äventyr på Bali och det är jag tacksam för. Nu får vi se fram emot att ha er på hemmaplan ett tag och sedan, längre fram, få följa med er på nya äventyr. Tack för årets alla fina upplevelser.