Makalös ATV-upplevelse

Christine Av Christine1 Comment3 min read109 visningar

Vatten, lera, smuts, fart, hästkrafter och ett ljuvligt adrenalinspåslag. Så galet kul att jag saknar ord. En upplevelse utöver det vanliga där man på alla sätt fick känna att man lever. Så planerar du att köra fyrhjuling / ATV på Bali? Då bör du boka en tur via Potato Bali Tours.

Galet kul var detta 1,5 timmes äventyr genom helt makalös terräng. Där jag log så mycket att jag hade träningsvärk i kinderna efteråt, och kanske även lite smuts och lera mellan tänderna också. Allt började med att vi fick varsin hjälm och ett par gummistövlar i stolek small eller large. Mina små fötter levde ett glatt liv i den för stora skodonen och det var svårt att gå, men så fort jag tagit plats på fyrhjulingen var det som bortglömt. En snabb genomgång senare gällande gas, broms och växel, samt ett testkörningsvarv på enkelt underlag, så bar det av. Förbi risfält, genom lera, över stigar, genom vatten, över spångar, guppiga gropar, snäva svängar, längs trånga utrymmen, uppför spångar, via raviner, genom ännu mera vatten och till å med under vatten då vi passerade ett par vattenfall. Så kul, så kul, så kul! Definitivt ingen vanlig fyrhjulingstur, utan en vansinnigt bra en, där otroligt vackra miljöer och äventyr kombinerats perfekt. Och att man tog sig fram genom smått galen terräng var det som gjorde upplevelse så extra bra. Efteråt kunde vi hälla vatten ur gummistövlarna och kläderna gick att krama ur, men det var en förgyllande del av upplevelsen det också. För detta var galet kul! Och denna tur platsar som en av de coolare upplevelser vi gjort på Bali.

BRA ATT VETA
Turen tar ca 1,5-2 timmar och man utgår från Batubulan på södra Bali. Det ligger mitt i mellan Sanur och Ubud (ca 30 minuters avstånd från båda platserna) och gratis pick up ingår från Ubudområdet. Kostnaden för turen som vi gjorde var 800.000Rp per person (ca. 540 kr) för egen fyrhjuling. Tandem fanns också som alternativ. Vi valde att åka kl 15:00 efter att jag frågat när på dagen det var minst besökare, så tips är att boka en tur senare på eftermiddagen. Sista turen innan stängning utgår dock kl 16:00.

  • Lån av stövlar ingår. Och du behöver inte ta med strumpor för du får plastpåsar att ha istället.
  • Lån av hjälm ingår.
  • Skåp att låsa in saker i finns på plats.
  • Lunch / mat ingår.
  • Badkläder och / eller oömma kläder är praktiskt att köra i.
  • Ta med ett ombyte rena kläder.
  • Lån av handduk ingår och duschmöjlighet finns.
  • Ta med mobiltelefonen och be guiden att fota / filma (och se till att ge dricks efteråt för detta är en enormt svårfotograferad upplevelse).
  • Vattentätt fodral av enklare modell finns att köpa på plats till mobiltelefon.

SÄKERHET
Ur säkerhetssynpunkt så var den turen som vi gjorde definitivt inte 100% ofarlig att genomföra, och har man aldrig kört fyrhjuling tidigare bör man nog börja med deras andra kortare samt enklare (och billigare) sträcka. Eller så kastar du dig helt enkelt ut i detta äventyr. På flera platser fanns personal i närheten och jag skulle gissa att om folk inte vågar köra vissa partier så hjälper dom nog till.

Potato Bali Tours – Batubulan – Bali – Indonesien

Lämna ett svar

1 Comment
  • Anette
    april 22, 2024

    Hahaha, förstår att ni gillade det!