Krisik Waterfall – underbar upplevelse

Christine Av Christine8 Comments2 min read181 visningar

Björns sammanfattning av dagen är att vi åkte för att ta en privat djungelduch. Ha, ha! Och det stämmer. Dagens utflykt gick till KRISIK WATERFALL. Ett fantastiskt fint och vacker vattenfall visade sig, med svalkande vatten, och beläget ca 1,5 timmes mopperesa från Seminyak i söder. Från den enkla parkeringen bjöds vi först på en charmig promenera längs flertalet risfält, där varenda bybo glatt hejade och vinkade från skördens arbete. I en liten bambu-kur betalde vi inträdesavgiften på 20.000Rp / person (ca14kr), och varmare och gladare välkomnande än från han i luckan mins jag inte när vi fick. Därifrån följde sedan en kortare promenad nedåt, via en anlagd stig. Och när vi nådde botten av ravinen åkte flip-flopsen av, och till ett å annat ”aj aj, mina fötter är inte vana än” så fortsatte promenaden barfota i (det steniga) vattnet. I en miljö som var så vacker och cool, med mörka och enorma klippsidor på varsin sida.

Gick man åt vänster (när man först kom ned till ravinen) så kom man fram till ett tunnare vattenfall i en grotta, mycket fint i sin miljö som nästan omfamnade det. Och gick man åt höger så kom man till ytterligare ett vattenfall, ett bredare där det även gick att bada. Väldigt fint alltihopa och jag tror nog detta placerar sig på topp tre listan över Balis vattenfall. Kanske också för att vi hade båda vattenfallen helt för oss själva! Och för att alla vi mötte var så himla trevliga. (Det är också de som bor i byn som tar hand om vattenfallen för att promota sin by. Gulligt).

Byn Tembuku – Bangli – Bali – Indonesien

Lämna ett svar

8 Comments
 • Anonym
  februari 13, 2020

  Vilka härligt “frodigt gröna” bilder.Kram Titti

 • Anonym
  februari 14, 2020

  Vilka härliga bilder. Får mig att vilja åka dit på stört. Vattenfall har ofta den effekten på mig 🙂

 • Anonym
  februari 15, 2020

  Vilket paradis och dessa vattenfall, grönska som ni är omgivna av=) Härligt att även invånarna är tillmötesgående <3

 • Anonym
  februari 15, 2020

  Vad härligt att få komma med hit. Så vackert! Jag hade också gärna besökt detta område. Bali har verkligen så mycket vackert.

 • Anonym
  februari 13, 2020

  Vilka härligt “frodigt gröna” bilder.Kram Titti

 • Anonym
  februari 14, 2020

  Vilka härliga bilder. Får mig att vilja åka dit på stört. Vattenfall har ofta den effekten på mig 🙂

 • Anonym
  februari 15, 2020

  Vilket paradis och dessa vattenfall, grönska som ni är omgivna av=) Härligt att även invånarna är tillmötesgående <3

 • Anonym
  februari 15, 2020

  Vad härligt att få komma med hit. Så vackert! Jag hade också gärna besökt detta område. Bali har verkligen så mycket vackert.