Staden Da Nang – som ett mini Miami

Christine Av Christine8 Comments3 min read149 visningar

Kuststaden DA NANG, med sin stor fina strand och den speciell bron där en 666m lång drake slingrar sig fram, var andra stora staden vi stannade i under vår Vietnamnresa. Och till skillnad mot Ho Chi Minh så greppade Da Nang snabbt tag om våra hjärtan. Kanske för att där var mindre turister, för att tempot på gatorna var behgligare, och för att staden till viss del påminde om Miami. Vi spenderade fyra nätter i Da Nang och upplevde mycket tillfots. Vi åt både fint, dyrt, billigt och coolt. Och från staden gjorde vi utflykter till My Son SanctuaryHoi An, och Ba Na Hills där vi åkte världens längsta linbana och besökte Golden Bridge.

Resans dyraste och finaste middag checkade vi av på BRILLIANT TOP BAR som låg på 17:de våningen på Brilliant Hotel. Ett tjusigt ställe där vi fick ett fin bord tilldelat oss utan att ha bokat plats innan. Utsikten var minst sagt läcker för man såg ut över city, floden Han, stranden My Khe och Dragon Bridge som kvällstid skiftade i olika ljus. Matsen serverades riktigt coolt, på varm tallrik och i lågor till en början. Smakmässigt var det kanske inte lika imponerande, men helt ok. Och med tanke på utsiktens och restaurangens atmosfär så hade jag inte tackat nej till ett återbesök.

Den över 3 mil långa stadsstranden DA NANG BEACH var också imponerande. Både lång, platt, bred, och med fin sand och klart vatten. My Khe kallas de tre kilometer av stranden som ligger mest centralt. Och där fanns en bred, stenlagd strandpromenad som sträckte sig längs stranden och kantades av vackra kokospalmer. Solstolarna var långt ifrån överbelamrrade med turister, snarare tvärt om. Och utbudet av vattenaktiviteter så som jetski, parasiling, bananbåt, mm. fanns det gått om.

Den läckraste restaurangen som vi besökte i Da Nang var utan tveka THUNG PHI BBQ, som gömde sig i den mörkaste gränden i stan. Ja så kändes det i alla fall, och vi trodde först att vi gått fel. Men i en upplyst gul lokal med känsla av industri hängde snablar (fläktar) från taket över flertalet pyttesmå bord, och stället var långt ifrån tomt. Ur menyn beställde man vad för typ av kött man ville äta, allt från groda till bläckfisk och nötkött. Sen fick man en grill placerad på bordet och valet att själv stå för tillagningen eller om en servitör skulle sköta grillningen. Vi körde på temat ”kan själv”. Men köttet förstod vi först efter ett tag (efter att ha sneglat på andra lokala gäster) att man skulle äta i de stora salladsbladen, fint paketerade på något vis. Men vi fick inte till den konsten till fullo och beställde in en tallrik med klassiska tillbehör (pommes) också (så jädra turistigt, ha, ha!). Upplevelsen var hur som helst väldigt speciell och det var en cool och annorlunda restaurang med ett roligt koncept. Och billigt var det också. Priset för en portion med groda var t.ex. 29 kr.

Under våra tid i Da Nang bodde vi på CENTRAL HOTEL & SPA som låg mitt i stan. Ett prisvärt och modernt hotell där vi betalade 295kr / natt för två, för ett dubbelrum á 22m² och inklusive frukost. Högst upp på taket fanns en pool som vi i princip hade för oss själva, och hotellet stoltserade också med en bastu! Men man kan väl säga att AC´n på rummet var till mycket större användning än just bastun. Vi tittade inte ens in i bastun om jag ska vara ärlig.

Da Nang – Vietnam

Lämna ett svar

8 Comments
 • Anonym
  september 28, 2019

  Haha, nu fattar jag vad du menar med snablar! Ja, de ser onekligen ut som snablar där i taket.Vilken häftig bro! Antar att det är samma som är upplyst på bilden under. (Och är det månen som syns där borta i horisonten?295:- för ett rum inkl frukost, det är verkligen bra pris!

 • Anonym
  september 29, 2019

  Ja “snablarna” i taket var justerbara långa fläktar som de drog ner när grillen kom fram på bordet. :)Och ja det är samma bro som dagtid som kvällstid, och en måne långt långt bort. Ja vi var jättenöjda med hotellet. Låg fint, hade enorm utsikt och rummen var dessutom moderna och fräscha. Så har inget att klaga på där.

 • Anonym
  september 29, 2019

  WOW!!! Har inte varit i Da Nang sen 1994 då dom precis hade öppnat gränsen för västerlänningar. Kan inte påstå att jag känner igen mig direkt… Vilken skillnad!Måste nog återvända till Vietnam nån gång 🙂

 • Anonym
  september 30, 2019

  Vietnam skulle jag verkligen vilja åka till, vilken cool bro kram

 • Anonym
  september 28, 2019

  Haha, nu fattar jag vad du menar med snablar! Ja, de ser onekligen ut som snablar där i taket.Vilken häftig bro! Antar att det är samma som är upplyst på bilden under. (Och är det månen som syns där borta i horisonten?295:- för ett rum inkl frukost, det är verkligen bra pris!

 • Anonym
  september 29, 2019

  Ja “snablarna” i taket var justerbara långa fläktar som de drog ner när grillen kom fram på bordet. :)Och ja det är samma bro som dagtid som kvällstid, och en måne långt långt bort. Ja vi var jättenöjda med hotellet. Låg fint, hade enorm utsikt och rummen var dessutom moderna och fräscha. Så har inget att klaga på där.

 • Anonym
  september 29, 2019

  WOW!!! Har inte varit i Da Nang sen 1994 då dom precis hade öppnat gränsen för västerlänningar. Kan inte påstå att jag känner igen mig direkt… Vilken skillnad!Måste nog återvända till Vietnam nån gång 🙂

 • Anonym
  september 30, 2019

  Vietnam skulle jag verkligen vilja åka till, vilken cool bro kram