Laut Biru – Lomboks bästa restaurang

Christine Av Christine6 Comments2 min read110 visningar
Maten på Lombok tyckte vi överlag höll en ganska låg nivå, kanske inte helt oväntat då grannön Bali kommit enormt långt i den utvecklingen och man lätt jämför. Men efter att ha testat diverse vanliga (billigare) restauranger i Kuta-området, upplevt besvikelse på besvikelse (förutom ett ställe) och jag även åkt på en riktig “Lombok Belly”, så tog vi beslutet att testa ett dyrare och finare ställe. Vilket också blev den enda restaurangen på Lombok som vi besökte mer än en gång; LAUT BIRU BAR & RESTAURANT, belägen ca en mil väster om Kuta. Restaurangen låg på stranden Selong Belana och var byggd för att smälta in i sin omgivning. Med turkost golv likt havets färg, och i övrigt ljust likt solnedgångens strålar. Förutom att det var ett väldigt charmigt ställe så var en av servitörerna himla rolig. Vid vårt första besök kunde han omöjligt dölja sin förtjusning över vad som var gott och mindre gott i menyn. Då jag valde en indisk-inspirerad rätt så ljöd han av förtjusning “Ohhh, that one is really god!”. När Björn sekunden senare beställde en annan rätt och skojade tillbaks “and this one is also really good I hope…” så fick han inte alls samma respons. Jag skulle nog kalla det ärlighet. För båda maträtterna var bra, men min var riktigt riktigt bra. Liknande procedur hände sedan vid beställning av efterrätt. Jag valde dagens dessert och fick svaret “but have you seen that we also have other desserts…” Och när Björn valde Crème brûlée lyste servitören upp av förtjusningen igen “that’s a good choice, really good choice“. Ha, ha! Och mycket riktigt, servitören hade rätt igen.

Laut Biru Bar & Reatsaurant – (Sempiak Villas) – Selong Belana Beach – Lombok
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

6 Comments
 • Anonym
  april 14, 2018

  Åh Bali! Lombok belly, åh nej ush!! Följer även dig på insta du har ett fantastiskt konto där!Svar: Åh men kul har du? Vad gjorde du då när du jobbade med Farmen? Ja haha ana chocken när jag blev kallad till castingen nu!

 • Anonym
  april 16, 2018

  Ser helt magiskt ut:)

 • Anonym
  april 16, 2018

  Tack Fantasy Dining. :)Nä Lombok Belly hade jag gärna skippat Linda, usch å fy.

 • Anonym
  april 14, 2018

  Åh Bali! Lombok belly, åh nej ush!! Följer även dig på insta du har ett fantastiskt konto där!Svar: Åh men kul har du? Vad gjorde du då när du jobbade med Farmen? Ja haha ana chocken när jag blev kallad till castingen nu!

 • Anonym
  april 16, 2018

  Ser helt magiskt ut:)

 • Anonym
  april 16, 2018

  Tack Fantasy Dining. :)Nä Lombok Belly hade jag gärna skippat Linda, usch å fy.