En rosa sandstrand

Christine Av Christine6 Comments1 min read212 visningar
På sydöstra Lombok, längst ut på Ekashalvön, hittar man PINK BEACH. En vacker sandstrand som skiftar i en svag rosa ton. Gåendes på stranden såg den med blotta ögat knappt rosa ut, men i vissa vinklar syntes det mer. (Färgen sägs variera beroende på tid på dygnet av hur solen står). Tittade man väldigt noga såg man faktiskt massa små röda korallbitar i sanden. Och det är så den speciella kulören uppstår, från mikroskopiska djur (Foraminifera) som ger ett rött pigment på korallreven. När de små fragmenten av rödkorall sedan blandas med den vita sanden uppstår den den mjuka rosa färgen. Pink Beach är en av världens minst välbesökta rosa strand, vilket beror på två saker. 1) Relativt få turister på Lombok. 2) Sista vägsträckan hit är i bedrövligt skick. En gång asfalterad men idag bara trasig. Man tar inte bilen hit och man vill verkligen inte få punktering på mopeden, för det är riktigt långt till närmsta verkstad. Men det går även att åka båt från Telong-Elong, så slipper man den dåliga vägen.

Pink Beach – Ekas halvön – sydöstra Lombok – Indonesien
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

6 Comments
 • Anonym
  april 3, 2018

  Så läckert! Nästa gång, då… Jag har ju en liten förhoppning om att återkomma någon gång, och det är ju så, att det beror väl inte på så mycket mer än mig själv om jag gör det eller ej… På något vis har just den delen av världen, Lombok och Gili, fått en speciell plats i mitt hjärta. Men det finns ju så mycket mer av världen att upptäcka… I-landsproblem i jätteformat? Jo, liiite 😉

 • Anonym
  april 6, 2018

  Säger bara: Wow! Så sagolikt vackert. Vilka fina foton också.Vilken tur att ni inte råkade ut för missöden på vägen. Otroligt att få uppleva en sådan lugn och ostörd plats.

 • Anonym
  april 10, 2018

  Vilken fantastiskt fin strand!

 • Anonym
  april 3, 2018

  Så läckert! Nästa gång, då… Jag har ju en liten förhoppning om att återkomma någon gång, och det är ju så, att det beror väl inte på så mycket mer än mig själv om jag gör det eller ej… På något vis har just den delen av världen, Lombok och Gili, fått en speciell plats i mitt hjärta. Men det finns ju så mycket mer av världen att upptäcka… I-landsproblem i jätteformat? Jo, liiite 😉

 • Anonym
  april 6, 2018

  Säger bara: Wow! Så sagolikt vackert. Vilka fina foton också.Vilken tur att ni inte råkade ut för missöden på vägen. Otroligt att få uppleva en sådan lugn och ostörd plats.

 • Anonym
  april 10, 2018

  Vilken fantastiskt fin strand!