Nästa långresa och tips på reserabatt

Christine Av Christine18 Comments3 min read159 visningar

Det märks mer än väl att hösten står utanför dörren. Inte enbart på att allt fler löv i orangeröda nyanser pryder marken, utan det märks även i den digitala världen. Där mailens inkorg dagligen fylls med allt fler erbjudande från reseindustrin, så som; se vinterns drömresmål, endast fem timmar till värmen, hit ska du åka i vinter, detta är storstadstoppen i höst, bästa kryssningen finner du här osv. Lika många lockande destinationer seglar förbi över dataskärmen som antal erbjudanden. Hösten är ett faktum, vintern närmar sig och längtan till varmare destinationer växer sig starkare i många svenskars hjärtan. Så även i mitt. Men plånboken kanske inte håller samma takt. I så fall kan det vara bra att kika in hos rabattkodsidor.se. En tjänst som är gratis att använda och där man kan fynda både resor och hotell. De erbjuder rabatter, rabattkoder och erbjudanden inom många kategorier, allt från träning till inredning (vilket såklart också kan vara bra), men där finns även rabatter att hitta inom resebranschen. Att få tex 10% i rabatt på flyg, hotell eller hyrbil kan vara trevligt för resekassa. Precis som om man boka sin resa till Asien, Afrika eller Oceanen genom kampanjer.
 
I skrivande stund vilar mina tankar på vår kommande långresa, som så smått ska börja planeras. Bestämt är att destinationen blir Costa Rica, åter igen, landet som vi inte kan få nog utav. Som vanligt blir vi borta under den Svenska vintern och i några månader, så förhoppningen är att vi även ska kunna besöka något annat land i Central- eller Sydamerika under denna tid. Men då återstår den stora frågan, vilket land? Våra nuvarande tankar cirkulerar kring Mexiko, Peru eller Ecuador. Tips? Förslag?

Men varför Costa Rica? Ja varför inte. Landet jag med snabba ord skulle beskriva som levande, färgglatt och där man hittar världens godaste avokados, samt många leende själar. Har du någonsin undrat vart i världen man finner de lyckligaste människorna? Jo i just Costa Rica. Vilket både känns och märks väl där. Costa Rica betyder “den rika kusten” och nog är landet rikt på vackra stränder. Men även perfekta vågor, god mat, enastående natur, underbar befolkning och så enormt mycket mycket mer. Costa Rica var det första landet i världen att avskaffa sin armé (1948), och är än idag ett fredligt land i en annars lite orolig region. Landets regering satsar även på att till 2021 bli det första koldioxidneutrala landet i världen (= binda lika mycket koldioxid som man släpper ut inom landet gränser). Costa Rica nämns ofta som ett miljövänligt paradis och eco-turism är lika stort och eftertraktat som deras export av bananer. Över en fjärdedel av landytan är nationalparker och reservat, vilket gör att landet har den största andelen av skyddade områden i världen. Och trots att Costa Rica till ytan är ett av de mindre på vår planet är det ett av de biologiskt rikaste, med cirka 5 % av alla världens arter.

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

18 Comments
 • Anonym
  oktober 2, 2016

  Min son med familj vistades i Costa Rica några månader i början av året och de gillade det verkligen.Jag själv kan inte så mycket om denna del av världen, men dessto mer om Wales, hi,hi! Fast hit åker man förhoppningsvis inte för bra väder!!!Ha en skön söndag!

 • Anonym
  oktober 2, 2016

  Oj, planeringstag på gång! Förstår att ni har mycket att se fram emot. Härligt att höra om ett land som tar tillvara sina naturliga rikedomar.

 • Anonym
  oktober 2, 2016

  Med den beskrivningen kan det inte vara så mycket annat än ett fantastiskt land! Ytterligare en outforskad kontinent i min värld, so much left to see…

 • Anonym
  oktober 3, 2016

  Åh, det låter härligt!

 • Anonym
  oktober 3, 2016

  Låter sjukt härlgit!

 • Anonym
  oktober 4, 2016

  Härligt tack för bra tips.

 • Anonym
  oktober 6, 2016

  Jag är också ett stort fan av Costa Rica! En gång räckte för att jag skulle bli fast! Lyckliga ni som åker tillbaka! 🙂

 • Anonym
  oktober 6, 2016

  Älskar costa rica lika mycket som jag älskar Thailand! Super fina bilder

 • Anonym
  oktober 16, 2016

  Jag fullkomligt älskar avokado och vet sen mina tidigare resor runt om i världen att de som till slut når Sverige inte är ens är hälften så goda som i ursprungsländerna. Jag rekommenderar Ecuador och då framförallt Mindo som jag gillade väldigt mycket. Jag är lättsåld på mörk choklad och bodde på en chokladfarm så det var kanske därför jag gillade det så mycket. Läs mer här om det verkar intressant http://www.155cm.se/2016/06/16/mindo/

 • Anonym
  oktober 2, 2016

  Min son med familj vistades i Costa Rica några månader i början av året och de gillade det verkligen.Jag själv kan inte så mycket om denna del av världen, men dessto mer om Wales, hi,hi! Fast hit åker man förhoppningsvis inte för bra väder!!!Ha en skön söndag!

 • Anonym
  oktober 2, 2016

  Oj, planeringstag på gång! Förstår att ni har mycket att se fram emot. Härligt att höra om ett land som tar tillvara sina naturliga rikedomar.

 • Anonym
  oktober 2, 2016

  Med den beskrivningen kan det inte vara så mycket annat än ett fantastiskt land! Ytterligare en outforskad kontinent i min värld, so much left to see…

 • Anonym
  oktober 3, 2016

  Åh, det låter härligt!

 • Anonym
  oktober 3, 2016

  Låter sjukt härlgit!

 • Anonym
  oktober 4, 2016

  Härligt tack för bra tips.

 • Anonym
  oktober 6, 2016

  Jag är också ett stort fan av Costa Rica! En gång räckte för att jag skulle bli fast! Lyckliga ni som åker tillbaka! 🙂

 • Anonym
  oktober 6, 2016

  Älskar costa rica lika mycket som jag älskar Thailand! Super fina bilder

 • Anonym
  oktober 16, 2016

  Jag fullkomligt älskar avokado och vet sen mina tidigare resor runt om i världen att de som till slut når Sverige inte är ens är hälften så goda som i ursprungsländerna. Jag rekommenderar Ecuador och då framförallt Mindo som jag gillade väldigt mycket. Jag är lättsåld på mörk choklad och bodde på en chokladfarm så det var kanske därför jag gillade det så mycket. Läs mer här om det verkar intressant http://www.155cm.se/2016/06/16/mindo/