I traditionell båt bland mangroveskog

Christine Av Christine2 Comments2 min read88 visningar
Tycker det är underbart hur enkelt vissa saker fungerar här, som tex att få tag i en flodtur bland öns mangroveträsk. På moppen på väg dit (norra sidan av ön) stannade vi på sista sträckan för att betala vägtull. Vakten frågar om vi vill åka båt, vi svarar ja, kommer överens om ett pris och så sätter han sig på sin moped och ber oss följa efter. Någon minut senare befinner vi oss i en liten hamn och presenteras för hans kompis Navi, som drar in en traditionell båt och hälsar oss välkomna. För en billig slant (typ priset av fyra öl) och på bara några minuter hade vi alltså fixat en tur i en traditionell båt. Hela upplevelsen på vattnet tog sedan ca 30 min, vilket var väldigt lagom. Vår kapten och guide, Navi, tyckte även att jag skulle ha en traditionell hatt under båtturen. Så jag kände mig lite som adelsdam på 1800-talet över att bara sitta där längst fram, med min hatt och inte göra någonting, medan Navi puttade fram båten med en lång träpinne. Men miljön var läcker och växtligheten var även extremt trång på vissa ställen vilket gjorde att vi krockade med ett gäng kineser, vilka såg helt vettskrämda ut.

JL Jungutbatu – (norra delen av ön) – Nusa Lembongan
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

2 Comments
  • Anonym
    april 10, 2016

    Skönt när saker och ting inte behöver vara onödigt krångliga! Läcker natur!

  • Anonym
    april 10, 2016

    Skönt när saker och ting inte behöver vara onödigt krångliga! Läcker natur!