Intryck av Hawaii

Christine Av Christine8 Comments2 min read90 visningar
Nu har jag varit hemma ett tag, återgått till vardag och  jobb, samt hunnit smälta alla intensiva intryck från Hawaii. En weekendresa dit från Sverige kan jag väl inte riktigt rekommendera men jag måste faktiskt säga att jag gillade Hawaii starkt och kommer definitivt åka tillbaks en dag. Tre dagar där kändes som en appetizer och gav mersmak. Vilket är lustigt egentligen för jag har inte varit något stort fan av USA tidigare. Aldrig fått den där extra dragande känslan som jag har för ett par andra länder. Men efter besöket på Hawaii  har jag nu fått tänka om vad gäller den saken. Ön jag reste till var O’ahu och bara atmosfären där var något väldigt speciellt. Svår att sätt ord på men otroligt härlig. Den där sanna Hawaii-andan med hula-hula, härliga rytmer, vackra stränder, vajande palmer och fin natur stämde verkligen överens med den uppmålade bild jag haft sedan innan.

Men sen är nog en av de stora anledningarna till att jag fastnade så för Hawaii att där finns influenser från både Polynesien och Asien integrerade i den amerikanska kulturen. Surfkulturen som jag älskar är även minst sagt påtaglig och atmosfären laidback. Det sistnämnda kanske lite väl laidback i vissa sammanhangen, men nå ja, jag gillade Hawaii! Och utöver brorsans bröllop är jag glad över att jag hann se både Diamond Head och Pearl Harbor.

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

8 Comments
 • Anonym
  juni 16, 2014

  Jag får väl erkänna att jag aldrig varit i USA, av någon anledning har det aldrig lockat, men det kanske är dags att tänka om…

 • Anonym
  juni 17, 2014

  Vad roligt att höra! Kändes det genuint eller var det turistigt och mycket turister där?

 • Anonym
  juni 18, 2014

  Ja Hawaii är ju ett av världens största turistresmål så nog var det turistigt på sina håll Elin, framförallt i Waikiki. Men det kändes ändå genuint på samma gång, och åker man tex till Waianae där min bror bor så fanns knappt en turist. Så jag tror det beror på vad man besöker för dela av ön eller vilken ö man besöker. Oahu är den mest turistiga, men sen fick jag veta att det finns en ö som turister inte ens får åka till, och där de inhemska själva måste bli inbjudna för att få besöka. Coolt!

 • Anonym
  juni 22, 2014

  Va fint det ser ut!

 • Anonym
  juni 16, 2014

  Jag får väl erkänna att jag aldrig varit i USA, av någon anledning har det aldrig lockat, men det kanske är dags att tänka om…

 • Anonym
  juni 17, 2014

  Vad roligt att höra! Kändes det genuint eller var det turistigt och mycket turister där?

 • Anonym
  juni 18, 2014

  Ja Hawaii är ju ett av världens största turistresmål så nog var det turistigt på sina håll Elin, framförallt i Waikiki. Men det kändes ändå genuint på samma gång, och åker man tex till Waianae där min bror bor så fanns knappt en turist. Så jag tror det beror på vad man besöker för dela av ön eller vilken ö man besöker. Oahu är den mest turistiga, men sen fick jag veta att det finns en ö som turister inte ens får åka till, och där de inhemska själva måste bli inbjudna för att få besöka. Coolt!

 • Anonym
  juni 22, 2014

  Va fint det ser ut!