Markägare i paradiset!

Christine Av Christine24 Comments2 min read264 visningar
Vi har under flera års tid letat mark utomlands och nu äntligen, då vi senast var i Costa Rica så hittade vi den där perfekta platsen. Ute på Nicoyahalvön, på en sluttning, med en otroligt fin solnedgång och ca 5 min promenad ner till en paradisstrand (väljer att inte avslöja exakt vilken just nu). Att få allting klart rent pappersmässig har varit en väldigt, väldigt lång process. Men inte bara det. Först att sätta sig in i hur man går tillväga för att köpa mark utomlands, vilka regler som gäller mm har tagit tid bara det. Vi ägnade även otroligt mycket tid åt att att titta på olika tomter då vi väl var där. Lockades till och med av att köpa tomten bredvid Mel Gibson vilket hade varit lite kul, men den var inte alls lika fin, så vi avstod. Hur som helst. Vi har haft kontakt med mäklare på Nicoyahalvön sedan vi var i Costa Rica 2012, för vi tittade redan då, så när vi kom ner den här gång var många visningar inbokade i förväg. Vi hade två mycket intensiva veckor i Santa Teresa då vi tittade på mark och träffade mäklare och många andra inblandade i stort sett varje dag. Ibland även flera visningar samma dag. Då vi väl hitta den gyllene plätten gällde det att hitta en advokat, ha möten med advokaten, sätta sig in i papper och mer regler, följt av mängder med papper som skulle skrivas och gås igenom. Allt från el, vatten, om vi får bygga egen brun (beroende på hur nära den ligger huvudbrunnen), se till så att tomten kollas till och skyddas från squatters mm, mm. Så först nu (för ett par veckor sedan) fick vi det absolut sista papperet så nu är allt helt klart. Vi äger en underbar liten plats i Costa Rica och där planen är att börja bygga ett hus med pool om några år. Så fortsättning lär följa. Men vad ska då huset heta? Ingen aning, så alla tips är välkomna. De flesta heter ju något med “Casa” och något till ord, så för att ta seden dit man kommer bör även vårta hus få ett namn. 

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

24 Comments
 • Anonym
  juni 27, 2014

  Grattis! Den som väntar på något gott… Hoppas få en inbjudan till ert drömställe så småningom.Siv

 • Anonym
  juni 27, 2014

  Vi hade under många år funderingar på att köpa någonting i Turkiet men vi gjorde inte det och idag känns det okay. Jag gillar att fotografera och efter 40 resor till en och samma plats så är det mesta fotat. Denna sommaren ska vi prova något helt nytt, vi ska semestra nära, I början av juli åker vi till Bulgarien vid svarta havet. En kort resa men det lär finnas mycket att se på landsbygden i Bulgarien, dit turismen ännu inte nått. Kramiz!

 • Anonym
  juni 27, 2014

  Grattis!! Shit vad ballt 🙂 Vilken dröm.. ska bli spännande att följa husbygget!

 • Anonym
  juni 27, 2014

  Åh så kul! Stort grattis!!! Nu tänker jag spara resan åt det hållet några år tills det finns ett hus på marken 😉

 • Anonym
  juni 27, 2014

  Jag får ståpäls när jag läser ditt inlägg! Så himla härligt och klokt av er! Jag har nog sagt det förut, men Costa Rica har en alldeles särskild plats i mitt resehjärta efter jag var där! Ett megagrattis till er! Den enda nackdelen är väl den långa resan, men jag ska inget säga som sitter på en lägenhet i Thailand! 😉 LYCKA TILL med er tomt!

 • Anonym
  juni 28, 2014

  Grattis! Åh så spännande! Jag vet ju att ni tycker om Costa Rica. Vad händer nu då? När planerar ni att bygga? Planerar ni att bo där? Eller bara då och då…?

 • Anonym
  juli 8, 2014

  “The La Casa” är mitt förslag! // Linda

 • Anonym
  juli 12, 2014

  Tack för alla kommentarer. :)Ja vad är planen, jo förhoppningen är att börja bygga om några år (ca 3). Sen kommer vi inte bo där året runt, men längre delar av året och resterande tid kommer vi hyra ut det till de som letar semesterbostad.Linda, trodde du skulle föreslå “Casa Linda” (sött hem). 😉

 • Anonym
  juli 17, 2014

  Casa de los Sueños skulle det passa. Engelska, House of dreams.

 • Anonym
  juli 17, 2014

  Casa vistas el mar, kanske. Villa havsutsikten

 • Anonym
  juli 22, 2014

  Ja det förstås “Casa Linda” är ju ett mycket vackert namn : ) // Linda

 • Anonym
  juli 22, 2014

  Fantastiskt! Grattis!

 • Anonym
  juni 27, 2014

  Grattis! Den som väntar på något gott… Hoppas få en inbjudan till ert drömställe så småningom.Siv

 • Anonym
  juni 27, 2014

  Vi hade under många år funderingar på att köpa någonting i Turkiet men vi gjorde inte det och idag känns det okay. Jag gillar att fotografera och efter 40 resor till en och samma plats så är det mesta fotat. Denna sommaren ska vi prova något helt nytt, vi ska semestra nära, I början av juli åker vi till Bulgarien vid svarta havet. En kort resa men det lär finnas mycket att se på landsbygden i Bulgarien, dit turismen ännu inte nått. Kramiz!

 • Anonym
  juni 27, 2014

  Grattis!! Shit vad ballt 🙂 Vilken dröm.. ska bli spännande att följa husbygget!

 • Anonym
  juni 27, 2014

  Åh så kul! Stort grattis!!! Nu tänker jag spara resan åt det hållet några år tills det finns ett hus på marken 😉

 • Anonym
  juni 27, 2014

  Jag får ståpäls när jag läser ditt inlägg! Så himla härligt och klokt av er! Jag har nog sagt det förut, men Costa Rica har en alldeles särskild plats i mitt resehjärta efter jag var där! Ett megagrattis till er! Den enda nackdelen är väl den långa resan, men jag ska inget säga som sitter på en lägenhet i Thailand! 😉 LYCKA TILL med er tomt!

 • Anonym
  juni 28, 2014

  Grattis! Åh så spännande! Jag vet ju att ni tycker om Costa Rica. Vad händer nu då? När planerar ni att bygga? Planerar ni att bo där? Eller bara då och då…?

 • Anonym
  juli 8, 2014

  “The La Casa” är mitt förslag! // Linda

 • Anonym
  juli 12, 2014

  Tack för alla kommentarer. :)Ja vad är planen, jo förhoppningen är att börja bygga om några år (ca 3). Sen kommer vi inte bo där året runt, men längre delar av året och resterande tid kommer vi hyra ut det till de som letar semesterbostad.Linda, trodde du skulle föreslå “Casa Linda” (sött hem). 😉

 • Anonym
  juli 17, 2014

  Casa de los Sueños skulle det passa. Engelska, House of dreams.

 • Anonym
  juli 17, 2014

  Casa vistas el mar, kanske. Villa havsutsikten

 • Anonym
  juli 22, 2014

  Ja det förstås “Casa Linda” är ju ett mycket vackert namn : ) // Linda

 • Anonym
  juli 22, 2014

  Fantastiskt! Grattis!