Flodtur

Christine Av Christine2 Comments2 min read103 visningar
För mig är det första gången i Bangkok och av det jag sett hittills så gillar jag staden. Men den känns splittrad och delad som i tre helt olika världar. En högre upp, bland lyxiga skyskrapor och utsikter som nästan skulle kunna liknas med New York. Det får än nästan att tro att man befinner sig i en ren och enormt ordentlig storstad, typ som Singapore. Men sen världen där nere, på marknivån, omkullkastar allt för den är en en helt annan. Smutsig, full av stånd och gatuförsäljare, mängder av lukter, bilar och tuk-tuks som trängs på gatorna och med elledningar överallt strax ovanför som hänger som trassliga garnnystan. Och sen den tredje världen som finns längs floden och som vi tog del av idag. Vi hittade en båt och jag tog befälet som den bästaste kaptenen! 😉 Nä riktigt så var det inte. Vi gick ner till floden Chao Phraya, hittade en båt med förare och hyrde alltsammans under två timmar. Sen åkte vi bort från de höga husen och gled omkring längs de små slingriga kanalerna, där fallfärdiga hus varvades med fina tempel. 

Tro det eller ej men jag körde faktiskt en sträcka, å det utan att köra in i något. Björn köpte en hel limpa av en dam på en kaj så vi matade även en hel bunt med hungriga havskattfiskar (catfish). Vi åkte förbi kungens båt som såg otroligt pampig och “guldig” ut! Och vi stannade även till vid en störtskön dam som från sin lilla båt sålde souvenirer. Så en träelefant inhandlades samt en öl till kaptenen. Damen hade stenkoll på vad han ville ha så hon var väl hans moster, mamma, kusin eller någon annan släkting.

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

2 Comments
  • Anonym
    februari 18, 2013

    Älskar bilden när tanten tittar upp med hatten!!!

  • Anonym
    februari 18, 2013

    Älskar bilden när tanten tittar upp med hatten!!!