Agung Beach Club

Christine Av Christine0 Comments2 min read181 visningar

Renodlade beach clubs finns det inte jättemånga utav på Nusa Lembongan, men jämfört med de mest populära (moderna Sandy Bay och Ohana’s) så sticker härliga AGUNG BEACH CLUB ut rejält. Där består byggnationerna av drivved, dekorationerna kommer från havet och ingen möbel är den andra lik.

Stället ligger lite off, eller nja, ca 10 min med moppe är egentligen bara så off det ligger från själva kärnan (hamnen). Men att det är beläget nästan längst bort vid mangroven på öns norra sida gör att det inte är så många som letar sig hit. Vilket är synd. För detta bohemiska ställe är mysigt, har enormt mycket charm, och utsikten är mäkta imponerande vid klart väder då man ser Bali och den pampigaste vulkunen (Gunung Agung). I menyn kan flygfisk hittas bland dagens specialitéer av fisk, men vedugnsbakad pizza är det som tar upp flest sidor. Och pizzan är god, så det är värt att vänta till 19:00 då vedugnen startats upp.

När det gäller hur man vill sitta för att på bästa sätt avnjuta kvällen så är valmöjligheterna många. Här finns nämligen allt från enkla träbänkar, gungstolar och mysiga gazebos, till loungemöbler och en “kuddhörna” uppe på taket. Hängmattor förskönar också stället, både på land och i vattnet. Men hängmattan på land gav oss många skratt, för den var lite trasig… så när jag väl skulle resa mig ur den brast flera trådar och jag föll i backen. Där satt jag dessutom fast i någon form av fällknivsposition, och skrattade så mycket att tårarna rann.

Agung Beach Club – Nusa Lembongan – Bali – Indonesien

No Comments Yet.