10 år som resebloggare – bildbomb

Christine Av Christine30 Comments8 min read1.1K visningar
Att vara resebloggare med en passion för fotografering har under 10 års tid resulterat i en extrem mängd bilder. Så att plocka ut den här “bildbomben” var inte det enklaste och då är inte ens alla resor inkluderade. Men tanken var att välja två bilder per land från våra stora resor, 1 fotomässig favorit och 1 personlig favorit (och det gick nästan). 

2008 COSTA RICA

Första resan som bloggen hängde med på var till Costa Rica. Här en tidig morgon på stranden i Santa Teresa. En av världens finaste stränder enligt mitt tycke.
Alltså detta “snoppträd” (rötterna på en speciell trädsort)! Vi var tre tjejer som gick en guidad tur i djungeln och fick syn på detta. -Jösses så det fnittrades, och vi såg snoppar överallt, för det fanns många av dessa träd. Men vår manliga unga guide såg inte riktigt lika road ut. 🙂

2009 FEM DELSTATER, USA

Ibland kan planerna för en romantisk middag blir något helt annat för att “jag bara ska ta en bild“. Oj vilken speciell kväll det blev när jag “bara” skulle föreviga Golde Gate lite snabbt. Det involverade både poliser, en skum hamn och avslutades med snabbmat i bilen på en öde parkering eftersom klockan blev så sent att allt annat stängt.
Det absolut roligaste vi gjorde på USA-resan var att köra fyrhjuling under en hel dag i en öken i Zion.

2010 BALI, INDONESIEN

2011 flyttade vi till Bali för ett års semester. Och den här bild på oss från Green Bowl (i en grotta full av fladdermöss) är en av de första riktiga bilderna därifrån och betyder därför något extra.
Den där känslan då vi tillsammans med vännerna Elin, Marie och Jeroen, besteg Balis högsta vulkan Gunung Agung, 3031 möh, den 2 november 2010 är obeskrivlig. Och trots att vi dagen efter sa att vi aldrig någonsin skulle göra något liknande igen, så föddes nog en gnista där och då, att få uppleva samma speciella och oslagbara känsla flera gånger. 

2010 JAVA, INDONESIEN

Vulkanen Ijen på Java. En bild som jag älskar för miljön, molnen och färgerna. Verkligen en speciell plats (som dock luktade fruktansvärt illa). Notera gärna människorna/arbetarna som syns som små prickar längst ned i det gula.

2011 BALI, INDONESIEN

När jag tog den här bilden på Björn i Medewi så hade jag klättrat långt ut på mängder av stora stenar för att komma så nära vågorna som möjligt. Men sen rann riden iväg och jag missade att högvattnet var på väg in. Så hjälp va nervös jag var när jag skulle ta mig tillbaks till land, bland forsande vatten, sten och med stora kameran. Men det gick!
En sådan där ögonblicksbild som jag bara älskar. Några apor i Monkey Forest i Ubud var otroligt nyfikna när de såg sig själva i linsen.
Den 14 februari 2011 ställde Björn de magiska orden under en picknick på Kutastrand och vi förlovade oss.
Fullkomligt älskar den här bilden för den är för mig så typiskt Bali, eller så som Bali var förr då turister inte var så vanliga på alla ställen och man blev totalt överrumplad av försäljare. Och att bilden togs av en ren slump av en vän, typ “Christine hur gör man för att fota…”, gör det ännu bättre.

2012 COSTA RICA

Genom alla år av resor till Costa Rica så är den här bilden på den lilla gröna grodan min absoluta favoritbild rent fotomässigt. Jag hade så himla länge velat se de där grodorna och när vi väl gjorde det så bjöd grodan på en fantastisk pose dessutom.
Djur i allmänhet ligger mig varmt om hjärtat och här var jag överlycklig då jag verkligen hamnade mitt i prick, omringad av vitnosade näsbjörnar. Fantastiska djur som dessutom är enormt söta och nyfikna.

2013 THAILAND

En av de bästa dagarna i livet. 14 februari 2013 då vi gifte oss på en strand på en öde ö i Thailand.
Vid bröllopets efterfest på vårt hotellrum vägrade jag ta av mig klänningen. Och jag älskar bilden där jag sitter fullt finklädd och Björn (likt övriga vänner) övergått till badkläder för att festen fortsatte vid poolområdet. Men jag menar hur ofta får man egentligen chansen att bära bröllopsklänning, så lika bra att bära den så länge det bara gick. Ha, ha! Sen hur livbojen hamnade i vår jacuzzi har jag fortfarande ingen aning om, men tror att Björn syster Sandra är den skyldige.

2013 SRI LANKA

Favoritbilden från Sri Lanka är denna på mammaelefant och bäbiselefant. Och den tvådagars safarin när vi tältade i Yala var dessutom den coolaste upplevelsen under hela Sri Lanka resan.
Den största tandkräms-överraskningen vi stött på. Brun tandkräm smaksatt med chili! Mycket speciell upplevelse, men det var den enda tandkrämen som såldes. Så det var bara att gilla läget. Ha, ha!

2014 COSTA RICA

En mycket speciell dag i vårt liv, då vi 2014 köpte mark i Costa Rica.
Bara en sådan där total “happy moment” bild. Tagen vid Playa Grande i Costa Rica.

2014 NICARAGUA

Nicaragua imponerade på mig med bl.a. alla enormt färgglada hus. Så under resan togs det flera bilder på mig och husväggar som matchade, där klänning och husvägg hade samma färg. Hi, hi! Ja ibland är det dom små sakerna som förgyller tillvaron.
El Ojo de Agua är nog en av de coolaste “sjöar” jag sett. Belägen på den charmiga ön Ometepe, som i sin tur är belägen i Nicaraguas största sjö.
När jag var både kaxig och supernöjd, efter att jag mot allas förväntningar (färjepersonalens djävulskap) kört ombord jeepen på färjan mellan Ometepe och fastlandet. Kvinnor kan, så är det! Hela historien finns att läsa här.

2014 FLORIDA, USA

Miami Beach och en bil(d) som jag av oförklarlig anledning bara gillar lite extra.
När man hittar en enormt outletaffär i Key West som säljer enbart flip-flops så blir man såhär exalterad!

2015 BALI, INDONESIEN

Här var jag ute på fotopromenad i en liten by på Bali och mötte en herre som blev jätteglad när jag frågade om jag fick fotografera honom. Så detta tillhör en av mina fotomässiga favoritbilder från Bali sett över alla år av resor dit.
Detta är så mycket oss! Två knäppgökar på en moppe. Och så här har vi korsat ön Bali flera gånger om. 🙂

2015 FLORES, INDONESIEN

Ön Rinca i Indonesien är en otroligt vacker ö och att vandra omkring där och se världens största levande ödlor, komodovaraner som blir mellan 2-3m, var en riktigt mäktig upplevelse. Lite som att befinna sig i filmen Jurassic Park.
Sjöstjärnor har jag en enorm fascination för. De är ju lika vackra som läskiga, och snudd på att de kan liknas med aliens. Läs mer här om du inte vill se dem som enbart fina längre. 😉

2016 BALI, INDONESIEN

I vattnet utanför stranden i den lilla byn Pemuteran på norra Bali har sextio Biorock©-korallplant-strukturer installerats på botten (i form av olika konstverk) för att odla korallrev. Och för att stödja projektet kan men ge en donation eller köpa en bäbis-korall, varav det sistnämnda gjorde vi 2016. Vi döpte korallen till Bert efter Björns pappa som inte finns med oss länge, och vi har fått flera uppdateringar på hur korallen växer och har det bra. 
När man inte kan gå på toa! Och jag kämpade i säkert i en kvart med att försöka evakuera den lilla ödlan. Men tyvärr gömde den sig under kanten (där jag inte ville stoppa in fingrarna). Och när jag försökte spola lite lätt, bara så den skulle ramla ner så jag kunde plocka upp den, så blev det en vanlig spolning. Snyft, vad jag hade skuldkänslor sen.

2016 BORNEO, MALAYSIA

Det är något visst med att bestiga berg. Ja jösses! Här Malaysias högsta berg, Gunung Kinabalu 4095 möh. En två dagars vandring där vi också sov ovanför molnen. Magiskt! 
På planet till Borneo var det två killar ur personalen (eller om det var två passagerare, fortfarande oklar) som innan landning tog över högtalarna och bjöd på underhållning där de sjöng en variant av Train – Hey, Soul Sister. En riktig stämningshöjare och så kul!

2017 COSTA RICA

Vet inte varför men den här bilden har blivit lite utav en favorit, från playa Avallenas som ligger söder om Tamarindo. Där finns inte mycket mer än en fantastisk sandstrand och en lunchrestaurang, Lola’s, vilka har en gris som husdjur som fritt strövar omkring på stranden. 
Det bästa som finns på Costa Ricas flygplats, SJO, är Cinnabon som säljer enormt goda bullar. Så att vi alltid äter ett rack med minibullar när vi är där har blivit en tradition. 

2017 ECUADOR

Min fotomässiga favoritbild från Ecuador, från när vi vandra runt vulkansjön Cuicocha på 3246 möh. Det tog ca 5 timmar och höjdmetrarna kändes, men oj så vacker där var.
Under vår multisportresa i Ecuador gjorde vi en uppsjö av fantastiska äventyr. Och min personliga favoritbild år från när vi cykla mountainbike i Anderna.
Bland det roligaste vi någonsin gjort var då vi i Amazonas djungel vattenfallsklättrade under flera timmar, så enbart därför får den här bilden hänga med.
Tips för att torka kläder, lägg dem på golv som har golvvärme. Inte så vanligt att det finns golvvärme i alla tropiska länder kanske, men på boendet i Anderna var det så kallt att det fanns. Tack å lov för element var en rejäl bristvara. Och detta var en nödsituation då vi behövde få kläderna torra efter ett regnoväder och vi inte ville packa dem blöta. Men efter att de legat en natt på golvvärmen så kunde de på morgonen packas torra (i smutspåsen) i väskan.

2017 COSTA RICA

Min älskade kamera dog under resan i Ecuador, av den enorma fukten i Amazonas regnskog. Men efter att kamerahuset legat i en påse med ris under en veckas tid så vaknade den sedan till liv igen. Extrem lycka, och kameran lever och används fortfarande.
Ett av de mäktigaste åskväder jag någonsin sett. Och här “tvingade” jag Björn att pausa filmen vi kollade på så att jag kunde sätta mig på altanen med kameran under några minuter. Men det var så mäktigt!

2018 BALI, INDONESIEN

När man surfar och hamnar lite fel, typ mitt i “torktumlaren” å inte ens på brädan. Ha, ha!
Min sista favoritbild, tagen på mig själv på en strand på Bali. Tacka vet jag fjärrkontroll till kameran.

Lämna ett svar

30 Comments
 • Anonym
  december 19, 2018

  Vilken enorm bildkavalkad! Vilken skatt!Jag trodde att bilderna på dig var tagna av Björn, ja förutom de på surfbrädan för där vet jag att du hade en kamera satt på den.Jag förstår att det måste ha varit världens jobb att leta upp favoriter för precis som du skriver så ligger det i bilden så mycket mer bakom för dig, inte bara ett vackert foto. Och så mycket minnen som måste ha kommit forsande tillbaka när du letat efter dessa juveler!Av dem du valt ut så skulle jag aldrig kunna välja en favorit. Grodan är perfekt! Vulkanen är magnifik! Den sista bilden är magisk!

 • Anonym
  december 19, 2018

  Ja bland så får Björn ställa upp och trycka på avtryckaren, men många bilder tas också på egen hand tack vare en liten fjärrkontroll. Den är så liten att den sällan syns när den hålls i ena handen. Så väldigt smidigt. :)Otroligt många minnen har växts till liv i den här utgallringen. Så precis som du säger var det jättesvårt att välja ut bara några få, för man fick/har så stark personlig koppling till många. Men riktigt kul var det.

 • Anonym
  december 19, 2018

  Vilka FANTASTISKA bilder och underbara minnen! 🙂

 • Anonym
  december 19, 2018

  Vilken läskig tandkräm :PMinibullarna ser sjukt god ut 🙂

 • Anonym
  december 19, 2018

  HejOj vilken resa/resor ni har gjort och grattis till 10 år.Själv började jag blogga år 2006 och då var min blogg inte inriktad på resor alls. Min blogg är ju en blandad kompott av livets resor, med allt vad det innefattar.Som vanligt – fantastiska bilder, både här och på instagram <3Kram Stina

 • Anonym
  december 19, 2018

  Wow, så många underbara resor och så många fantastiska bilder! Tack för den kavalkaden. Jag vet att jag har sagt det förut, men jag älskar bilden på grodan. Sedan är bilden på dig på surfingbrädan så enormt härligt! Fantastiskt fångat!

 • Anonym
  december 20, 2018

  GRATTIS på bloggfödelsedagen! Har nog följt större delen av tiden 😉 Fantastiska bilder! Och fantastiska resor! Ha det fint!!!

 • Anonym
  december 21, 2018

  Vilka underbara bilder du har valt och jag gillar alla lika mycket! Jag blev såklart full i skratt när du visade snoppträdet….Guuden kanske inte såg det roliga i det men såklart gjorde ni det=)Dessa apor som ska undersöka linsen på nära håll är ett riktigt kodakmoment.Otroligt fina bilder på er tillsammans. Jag vill även gratulera till dina 10 år som bloggerska och önska God Jul samt Gott Nytt År🌲🎅🌲

 • Anonym
  december 21, 2018

  Grattis till tio år som resebloggare! 🙂 Vilka fantastiska bilder och vilka fantastiska tio år!

 • Anonym
  december 22, 2018

  TACK för underbara bilder! Många platser kände jag igen från egna resor! Grattis till 10 år!

 • Anonym
  januari 2, 2019

  Stort varmt och innerligt tack för denna fantastiska resa jag fått följa med på. Njöt av varje bild och har tittat länge på var och en av dem. Jag har läst din text och instämmer så i dina tankar om att upplevelser och resandet är en sak som man vill bevara och låta diverse samarbeten vara för då krävs det något annat. En del av bilderna kände jag igen, för jag har hängt med er ett bra tag nu. Men att se resorna samlade så här var speciellt. Stort grattis till 10 år med blogg och jag hoppas och önskar att det blir många fler.Bali har jag besökt, men det är länge sedan och kanske blir det en tur dit igen. Men ni har också lockat med Costa Rica, där jag aldrig varit. Visserligen samlar jag på upplevelser och inte länder men Costa Rica lockar. Önskar er ett fint 2019 med fortsatta resor och fina upplevelser.

 • Anonym
  januari 6, 2019

  Alltså åh vad jag verkligen vill resa och upptäcka, så roligt!! 😀

 • Anonym
  januari 25, 2019

  Sikke mange smukke billeder og steder og sikke nogle fanatiske 10 år du har haft. Stort tillykke med de 10 år. /Annette

 • Anonym
  februari 3, 2019

  Vilka fina bilder, som vanligt😍.Åh bergsbestigning på Borneo, vi hade inte planerat att vi skulle göra det, men det var ju helt fantastiskt!Ser att ni oxå gift er på en ö i Thailand, bästa sättet💗./ Pernilla, Travelsis

 • Anonym
  februari 11, 2019

  Hej. Första kommentaren. Googlade reda på din/er blogg i maj förra året, samma vecka jag köpte flygbiljetter till Costa Rica, dryga 2 veckor i september.Vilket otroligt härligt land. Nu kände jag folk där sedan tidigare och dom tog med oss på olika äventyr som vi aldrig hittat annars.Jag gillar din vulkanbild med all rök. Och när du beskriver lukten så minns jag så väl hur otroligt vidrigt det luktade när vi var i Miravalles Vulcano Adventures. Ett månlandskap med äggmöks-lukt.Vi var även ute på Isla de Tortuga med Calypso Cruices, och på vägen tillbaka såg vi valar. Knölvalar. Helt otroligt.Och TACK, tack för att ni tipsade om Crocodie Bridge i något inlägg. Klart vi åkte dit när vi skulle till Santa Teresa från San José. /Anna

 • Anonym
  december 19, 2018

  Vilken enorm bildkavalkad! Vilken skatt!Jag trodde att bilderna på dig var tagna av Björn, ja förutom de på surfbrädan för där vet jag att du hade en kamera satt på den.Jag förstår att det måste ha varit världens jobb att leta upp favoriter för precis som du skriver så ligger det i bilden så mycket mer bakom för dig, inte bara ett vackert foto. Och så mycket minnen som måste ha kommit forsande tillbaka när du letat efter dessa juveler!Av dem du valt ut så skulle jag aldrig kunna välja en favorit. Grodan är perfekt! Vulkanen är magnifik! Den sista bilden är magisk!

 • Anonym
  december 19, 2018

  Ja bland så får Björn ställa upp och trycka på avtryckaren, men många bilder tas också på egen hand tack vare en liten fjärrkontroll. Den är så liten att den sällan syns när den hålls i ena handen. Så väldigt smidigt. :)Otroligt många minnen har växts till liv i den här utgallringen. Så precis som du säger var det jättesvårt att välja ut bara några få, för man fick/har så stark personlig koppling till många. Men riktigt kul var det.

 • Anonym
  december 19, 2018

  Vilka FANTASTISKA bilder och underbara minnen! 🙂

 • Anonym
  december 19, 2018

  Vilken läskig tandkräm :PMinibullarna ser sjukt god ut 🙂

 • Anonym
  december 19, 2018

  HejOj vilken resa/resor ni har gjort och grattis till 10 år.Själv började jag blogga år 2006 och då var min blogg inte inriktad på resor alls. Min blogg är ju en blandad kompott av livets resor, med allt vad det innefattar.Som vanligt – fantastiska bilder, både här och på instagram <3Kram Stina

 • Anonym
  december 19, 2018

  Wow, så många underbara resor och så många fantastiska bilder! Tack för den kavalkaden. Jag vet att jag har sagt det förut, men jag älskar bilden på grodan. Sedan är bilden på dig på surfingbrädan så enormt härligt! Fantastiskt fångat!

 • Anonym
  december 20, 2018

  GRATTIS på bloggfödelsedagen! Har nog följt större delen av tiden 😉 Fantastiska bilder! Och fantastiska resor! Ha det fint!!!

 • Anonym
  december 21, 2018

  Vilka underbara bilder du har valt och jag gillar alla lika mycket! Jag blev såklart full i skratt när du visade snoppträdet….Guuden kanske inte såg det roliga i det men såklart gjorde ni det=)Dessa apor som ska undersöka linsen på nära håll är ett riktigt kodakmoment.Otroligt fina bilder på er tillsammans. Jag vill även gratulera till dina 10 år som bloggerska och önska God Jul samt Gott Nytt År🌲🎅🌲

 • Anonym
  december 21, 2018

  Grattis till tio år som resebloggare! 🙂 Vilka fantastiska bilder och vilka fantastiska tio år!

 • Anonym
  december 22, 2018

  TACK för underbara bilder! Många platser kände jag igen från egna resor! Grattis till 10 år!

 • Anonym
  januari 2, 2019

  Stort varmt och innerligt tack för denna fantastiska resa jag fått följa med på. Njöt av varje bild och har tittat länge på var och en av dem. Jag har läst din text och instämmer så i dina tankar om att upplevelser och resandet är en sak som man vill bevara och låta diverse samarbeten vara för då krävs det något annat. En del av bilderna kände jag igen, för jag har hängt med er ett bra tag nu. Men att se resorna samlade så här var speciellt. Stort grattis till 10 år med blogg och jag hoppas och önskar att det blir många fler.Bali har jag besökt, men det är länge sedan och kanske blir det en tur dit igen. Men ni har också lockat med Costa Rica, där jag aldrig varit. Visserligen samlar jag på upplevelser och inte länder men Costa Rica lockar. Önskar er ett fint 2019 med fortsatta resor och fina upplevelser.

 • Anonym
  januari 6, 2019

  Alltså åh vad jag verkligen vill resa och upptäcka, så roligt!! 😀

 • Anonym
  januari 25, 2019

  Sikke mange smukke billeder og steder og sikke nogle fanatiske 10 år du har haft. Stort tillykke med de 10 år. /Annette

 • Anonym
  februari 3, 2019

  Vilka fina bilder, som vanligt😍.Åh bergsbestigning på Borneo, vi hade inte planerat att vi skulle göra det, men det var ju helt fantastiskt!Ser att ni oxå gift er på en ö i Thailand, bästa sättet💗./ Pernilla, Travelsis

 • Anonym
  februari 11, 2019

  Hej. Första kommentaren. Googlade reda på din/er blogg i maj förra året, samma vecka jag köpte flygbiljetter till Costa Rica, dryga 2 veckor i september.Vilket otroligt härligt land. Nu kände jag folk där sedan tidigare och dom tog med oss på olika äventyr som vi aldrig hittat annars.Jag gillar din vulkanbild med all rök. Och när du beskriver lukten så minns jag så väl hur otroligt vidrigt det luktade när vi var i Miravalles Vulcano Adventures. Ett månlandskap med äggmöks-lukt.Vi var även ute på Isla de Tortuga med Calypso Cruices, och på vägen tillbaka såg vi valar. Knölvalar. Helt otroligt.Och TACK, tack för att ni tipsade om Crocodie Bridge i något inlägg. Klart vi åkte dit när vi skulle till Santa Teresa från San José. /Anna