UN's Hotel i Kuta

Christine Av Christine18 Comments2 min read113 visningar
Ett hotell på Bali som ligger oss extra varmt om hjärtat är gamla UN’S HOTEL i Kuta, som faktiskt var ett av de första hotellen vi bodde på när vi flyttade till Bali. Vi föll för stället så fort vi gick genom entrén. De erbjöd även månadspris, så vi valde att bo där under första månaden medan vi letade hus. Och sen dess har det blivit att vi alltid återvänt till UN’s under varje Bali-semester. Ibland för några dagar, någon vecka och ibland för någon månad då de fortfarande har månadspris (35% eller 40% rabatt beroende på om man inkluderar frukost eller inte). Och vi bodde här även denna semester, under en månad och självklart med frukost för den är för bra för att välja bort. Men med alla år som gått sedan första gången vi satte våra fötter här, så har vi sett hur hotellet gått från att vara ett av de finare hotellen i Kuta, till att idag tillhöra de enklare. Men vi tycker fortfarande precis lika mycket om UN’s. Det må vara enkelt, äldre och inte modern alls, men det fullkomligt blomstrar av charm istället. Det ligger som en egen oas mitt i Kuta, med gångavstånd till både strand, bra restauranger, bra massage och shopping. Hotellet har fina klassiska Bali-möbler, lagom stor pool, bra wi-fi, underbar entré, fantastisk personal, och riktigt bra frukost.

Personalen bryr sig verkligen om alla gäster på ett fint sätt. Pratar gärna och har koll på allt, vilket jag tycker är en stor charm. Stor skillnad gentemot stora moderna hotell idag där personalen mest blir ett maskineri, “robotar” som bara säger två saker; god morgon och god kväll. Den känslan finns verkligen inte på UN´s. Över lag är det något jag älskar med de flesta äldre hotell, att det finns en levande charm och härlig personlighet. Och det kanske inte är så konstigt att det på UN’s Hotell växer mängder av frangipanis. 

It’s said that this flower only grows where there is kindness.

UN´s Hotel – Benesari Street – Kuta – Bali
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

18 Comments
 • Anonym
  maj 29, 2018

  Jag förstår verkligen att ni återvänder, det ser så fint ut! Och välskött! Risken är ju att det efter några år tappar i skötsel och underhåll men så verkar det inte vara här. Det tyder ju på en vilja att göra bra i från sig.

 • Anonym
  maj 30, 2018

  Hotellet ser verkligen charmigt ut.Kan hålla med dig om att många hotell, särskilt stora lyxiga, tappar mycket av mysighet, och god känsla.Själv är jag egentligen gladast för små familjeägda pensionat, gärna i södra Europa. Sista tiden har jag mest bott på stora, ofta väldigt lyxiga för liten peng i Asien.Jag gillar kontraster så det är kul att testa olika typer av boende.

 • Anonym
  juni 2, 2018

  Charm slår lyx alla dagar i veckan! Fast det såg rätt lyxigt ut på det charmiga hotellet också 🙂

 • Anonym
  juni 2, 2018

  Ser härligt ut!Blir mer och mer nyfiken på Bali.Ha det bra!

 • Anonym
  juni 5, 2018

  Åh, jag sneglade mycket på Un's förra året, men då droppade vi Kuta pga för stökigt. I år har vi faktiskt aktivt valt en vecka där istället för snoozefest på Nusa Dua! Är förberedd på löjligt jobbiga försäljare, skräp och en jäkla massa folk och trafik.

 • Anonym
  juni 6, 2018

  Så kul att höra Ämma, och bra inställning inför att ni ska dit. Kuta är verkligen älska eller avsky, men hoppas ni ska gilla det lika mycket som mig. Och znoosigt som Nusa Dua är det inte. 🙂

 • Anonym
  juni 6, 2018

  Tack för fint tips! Jag vill inte alls på på stara ocharmiga hotell (kan vara roligt en natt eller två) men hotell med charm och själ tycker vi bäst om. Vi bodde i utkanten av Kuta, mot flygplatsen under dryga en vecka innan vi flyttade vidare till Ubud, Gili och lite andra platser. Nusa Dua var inte direkt vår grej mer än just ett par nätter.

 • Anonym
  juni 7, 2018

  Ja Nusa Dua har vi också bara bott i ett par nätter här och där. Tycker det är en fin del av Bali, med vackra stränder och härligt lugn. Och vi gillar att surfa revet där utanför. Men då åker vi över dan på moppe från Kuta eller Seminyak. Funkar så bra det också. 🙂

 • Anonym
  juni 8, 2018

  Vilket underbart ställe! Härligt att återvända till en gammal favorit. Frukosten är så viktig tycker jag, det låter ju perfekt att de har en bra sådan. Sen håller jag också med om att charm och personlighet är viktigare än lyx och moderniteter (bara sängarna inte är stenhårda, haha). 🙂

 • Anonym
  maj 29, 2018

  Jag förstår verkligen att ni återvänder, det ser så fint ut! Och välskött! Risken är ju att det efter några år tappar i skötsel och underhåll men så verkar det inte vara här. Det tyder ju på en vilja att göra bra i från sig.

 • Anonym
  maj 30, 2018

  Hotellet ser verkligen charmigt ut.Kan hålla med dig om att många hotell, särskilt stora lyxiga, tappar mycket av mysighet, och god känsla.Själv är jag egentligen gladast för små familjeägda pensionat, gärna i södra Europa. Sista tiden har jag mest bott på stora, ofta väldigt lyxiga för liten peng i Asien.Jag gillar kontraster så det är kul att testa olika typer av boende.

 • Anonym
  juni 2, 2018

  Charm slår lyx alla dagar i veckan! Fast det såg rätt lyxigt ut på det charmiga hotellet också 🙂

 • Anonym
  juni 2, 2018

  Ser härligt ut!Blir mer och mer nyfiken på Bali.Ha det bra!

 • Anonym
  juni 5, 2018

  Åh, jag sneglade mycket på Un's förra året, men då droppade vi Kuta pga för stökigt. I år har vi faktiskt aktivt valt en vecka där istället för snoozefest på Nusa Dua! Är förberedd på löjligt jobbiga försäljare, skräp och en jäkla massa folk och trafik.

 • Anonym
  juni 6, 2018

  Så kul att höra Ämma, och bra inställning inför att ni ska dit. Kuta är verkligen älska eller avsky, men hoppas ni ska gilla det lika mycket som mig. Och znoosigt som Nusa Dua är det inte. 🙂

 • Anonym
  juni 6, 2018

  Tack för fint tips! Jag vill inte alls på på stara ocharmiga hotell (kan vara roligt en natt eller två) men hotell med charm och själ tycker vi bäst om. Vi bodde i utkanten av Kuta, mot flygplatsen under dryga en vecka innan vi flyttade vidare till Ubud, Gili och lite andra platser. Nusa Dua var inte direkt vår grej mer än just ett par nätter.

 • Anonym
  juni 7, 2018

  Ja Nusa Dua har vi också bara bott i ett par nätter här och där. Tycker det är en fin del av Bali, med vackra stränder och härligt lugn. Och vi gillar att surfa revet där utanför. Men då åker vi över dan på moppe från Kuta eller Seminyak. Funkar så bra det också. 🙂

 • Anonym
  juni 8, 2018

  Vilket underbart ställe! Härligt att återvända till en gammal favorit. Frukosten är så viktig tycker jag, det låter ju perfekt att de har en bra sådan. Sen håller jag också med om att charm och personlighet är viktigare än lyx och moderniteter (bara sängarna inte är stenhårda, haha). 🙂