Fotobok – en för varje resa

Christine Av Christine18 Comments2 min read171 visningar
Något som varit en självklarhet de senaste 15 år är att varje resa alltid omvandlats till en FOTOBOK. Det må ta sin tid att göra och sidantalet på böckerna har varierat enormt, vissa är på 50 sidor och andra 250. Men de personliga böckerna är så otroligt roliga att ha kvar och jag älskar känslan av att fysiskt bläddra i dem och uppleva bilderna i tryck. Fotoböckerna har *alla samma storlek 20×20 cm, samma “tråkiga” front med en bild på de som rest. Första sidan inuti är alltid den obligatoriska frukosten/fikan/middagen på Arlanda, och första uppslaget är alltid en karta med de 12 platser som betytt något extra under resan. Därefter ser böckerna helt olika ut. 
Inte en enda bok har jag missat att göra och det beror nog på att jag gillar deadlines, och jag gillar hur de pryder bokhyllan. Hi, hi! Regeln är att innan en ny resa påbörjas måste fotoboken från föregående resa vara färdig. Programmet jag använder för att göra böckerna har jag skrivit om det tidigare, och jag använder mig fortfarande utav samma; Crimson FrontBook. Ett nedladdningsbara professionellt fotoboksprogram för Mac och PC, och enligt mig det bästa man kan hitta på marknaden.

*Har faktiskt två böcker som skiljer sig från mängden. Året vi bodde på Bali blev en stor bok, 40×40 cm á 250 sidor, och samma sak med boken från vårt bröllop / bröllopsresa. 
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

18 Comments
 • Anonym
  februari 5, 2018

  Wow! Jag är djupt imponerad! Och jag förstår att de är underbara att ha, att bläddra i själv eller visa andra. Jag gjorde en scrapbook för vår Floridaresa för 20 år sedan. Den är med foton vi framkallade där då det var mycket billigare, biljetter, servetter, drinkpinnar, mardigrasgalsband … Så kul att titta i!

 • Anonym
  februari 5, 2018

  Men åh vad jag önskar att jag också fick till det där med fotoböcker. Väldigt impad över att du lyckats med varje resa! Mitt mål är att lyckas med en haha 🙂

 • Anonym
  februari 6, 2018

  Ja Emma, gamla hederliga fotoalbum / scrapbooks gjorde jag innan den digitala världen gjorde entré i mitt liv. Och de albumen var lika härliga de. Det är ju så mycket roligare att visa någon ett album eller fotobok, än att visa en mapp på datorn med tusentals bilder (och då mycke “skräpbilder”). Iom att jag fotograferar mycket så kommer jag hem med flera tusen bilder efter varje resa, så då är fotoböckerna ett exemplariskt sätt att bevara och visa de bästa guldkornen. Plus den text som också skrivs med är ovärderlig. Märker ju att mitt minne inte ens kommer ihåg allt som hände bara för några år sedan, så rent informativt är böckerna bra för mig själv också. Ha, ha! 🙂

 • Anonym
  februari 6, 2018

  Men vad imponerande! Fantastiskt duktigt av dig :-)Här nöjer vi oss med att ha ordning i bildarkivet i datorn, och tittar ganska ofta på bildspel där. Random, eller från en specifik resa. Sen 2009 har jag dessutom bloggen som dagbok och kan kolla i efterhand vad som egentligen hände på resorna 😉

 • Anonym
  februari 6, 2018

  Härligt! Jag tillhör de som har massor av album med inklistrade foton med text plus annat intressant som korsade vår väg just då. Sedan trädde digitalkameran in i mitt liv och det blev väldigt annorlunda. Nu har jag börjat och försöker göra fotoböcker, en från varje land vi har besökt och jag är i alla fall en bit på väg. Men just nu ångrar jag djupt att jag inte gjort som du! Jag ska ta och kolla din “fotobokslänk” för den jag använt mig av är lite bökig.

 • Anonym
  februari 6, 2018

  Åh så fint :). Önskar att jag kunde bli bra på sånt där igen att göra fotoböcker :). Eller album, det var ju så mycket roligare med foton i album men är urdålig på att framkalla 🙂

 • Anonym
  februari 8, 2018

  Det er så hyggelig å bla i fotobøker! Jeg burde bli bedre på å lage det selv. Jeg har fått gavekort på tre fotobøker (etter at jeg ønsket meg det), så nå må jeg få laget noen 😀

 • Anonym
  februari 11, 2018

  Det er en utrolig god ide. Kjempemorsomt å se på i ettertid.

 • Anonym
  februari 13, 2018

  Jag är otroligt imponerad och blir även väldigt inspirerad att ta tag i mina egna planer på fotoböcker! Jag har gjort fotobok från någon resa samt var jätteduktig och gjorde fotoböcker under min sons första fem-sex år och då blev det mycket resebilder i dom också. Bra regel det där med att inte få åka på någon ny resa innan förra resans bok är färdig. Problemet är att jag förmodligen aldrig mer skulle komma iväg på någon resa då…. 🙂

 • Anonym
  februari 5, 2018

  Wow! Jag är djupt imponerad! Och jag förstår att de är underbara att ha, att bläddra i själv eller visa andra. Jag gjorde en scrapbook för vår Floridaresa för 20 år sedan. Den är med foton vi framkallade där då det var mycket billigare, biljetter, servetter, drinkpinnar, mardigrasgalsband … Så kul att titta i!

 • Anonym
  februari 5, 2018

  Men åh vad jag önskar att jag också fick till det där med fotoböcker. Väldigt impad över att du lyckats med varje resa! Mitt mål är att lyckas med en haha 🙂

 • Anonym
  februari 6, 2018

  Ja Emma, gamla hederliga fotoalbum / scrapbooks gjorde jag innan den digitala världen gjorde entré i mitt liv. Och de albumen var lika härliga de. Det är ju så mycket roligare att visa någon ett album eller fotobok, än att visa en mapp på datorn med tusentals bilder (och då mycke “skräpbilder”). Iom att jag fotograferar mycket så kommer jag hem med flera tusen bilder efter varje resa, så då är fotoböckerna ett exemplariskt sätt att bevara och visa de bästa guldkornen. Plus den text som också skrivs med är ovärderlig. Märker ju att mitt minne inte ens kommer ihåg allt som hände bara för några år sedan, så rent informativt är böckerna bra för mig själv också. Ha, ha! 🙂

 • Anonym
  februari 6, 2018

  Men vad imponerande! Fantastiskt duktigt av dig :-)Här nöjer vi oss med att ha ordning i bildarkivet i datorn, och tittar ganska ofta på bildspel där. Random, eller från en specifik resa. Sen 2009 har jag dessutom bloggen som dagbok och kan kolla i efterhand vad som egentligen hände på resorna 😉

 • Anonym
  februari 6, 2018

  Härligt! Jag tillhör de som har massor av album med inklistrade foton med text plus annat intressant som korsade vår väg just då. Sedan trädde digitalkameran in i mitt liv och det blev väldigt annorlunda. Nu har jag börjat och försöker göra fotoböcker, en från varje land vi har besökt och jag är i alla fall en bit på väg. Men just nu ångrar jag djupt att jag inte gjort som du! Jag ska ta och kolla din “fotobokslänk” för den jag använt mig av är lite bökig.

 • Anonym
  februari 6, 2018

  Åh så fint :). Önskar att jag kunde bli bra på sånt där igen att göra fotoböcker :). Eller album, det var ju så mycket roligare med foton i album men är urdålig på att framkalla 🙂

 • Anonym
  februari 8, 2018

  Det er så hyggelig å bla i fotobøker! Jeg burde bli bedre på å lage det selv. Jeg har fått gavekort på tre fotobøker (etter at jeg ønsket meg det), så nå må jeg få laget noen 😀

 • Anonym
  februari 11, 2018

  Det er en utrolig god ide. Kjempemorsomt å se på i ettertid.

 • Anonym
  februari 13, 2018

  Jag är otroligt imponerad och blir även väldigt inspirerad att ta tag i mina egna planer på fotoböcker! Jag har gjort fotobok från någon resa samt var jätteduktig och gjorde fotoböcker under min sons första fem-sex år och då blev det mycket resebilder i dom också. Bra regel det där med att inte få åka på någon ny resa innan förra resans bok är färdig. Problemet är att jag förmodligen aldrig mer skulle komma iväg på någon resa då…. 🙂