Stränderna vid Esterillos

Christine Av Christine10 Comments2 min read125 visningar
Esterillos där vi nu börjat vår semester är en liten ort belägen mellan städerna Jacó och Quepos i sydvästra Costa Rica. Esterillos består i dagsläget av mestadels gröna ängar med betande vita kor, några fåtal hotell och oändligt långa stränder som saknar fotavtryck. Ett fantastiskt vackert område enligt mitt tycke och turismen har inte hittat hit riktigt än. Vilket några ruiner av förfallna hus även vittnar om, där satsningar gjorts men inte lyckats. Men området har enorm potential. Och vill man tillbringa några av sina semesterdagar vid en orörd pärla som andas äkta paradis så är det hit man ska bege sig. Esterillos kantas av de vackra chokladfärgade stränderna; Esterillos Este och Oeste (öst och väst). Stränderna är egentligen en och samma, oändligt lång och utan slut, men separeras vid namn.

ESTERILLOS ESTE

Där vi nu bott precis på strandkanten, vid Encantada Ocean Cottages, vilket sannerligen varit balsam för själen. Vid Este är de flesta hotellen belägna och majoriteten ligger på strandkanten. Ett otroligt vackert och lugnt område. Men restauranger är dock sällsynt. Så äter man inte på hotellet hittar man (via bil) restauranger några minuter bort, vid Down Town Esterillos. En sak som gjorde Esterillos Este extra bra enligt oss var även att där var bra vågor men helt tomt på surfare. Vilket är ganska ovanligt. Sen fanns även ett stort utbud av olika turer man kan åka på inom lagom avstånd, så vill man inte enbart njuta av lugnet behöver man inte det. Det populäraste att göra på själva stranden var att rida i solnedgången, vilket så väldigt mysigt ut.

 

ESTERILLOS OESTE

Också en lugn strand men där surfarna (de som hittat hit) oftast samlas. Men trots det behövde man ändå inte trängas i vattnet. Ett par mindre men charmiga restaurang ligger längs gatan ned och så även en butik som hyr ut surfbrädor.

 

PLAYA BEJUCO

Stranden Bejuco ligger precis bredvid Esterillos Este och förtjänar även den att nämnas. För där är lika mållöst vackert som det är öde. Här ses flertalet ruiner av hus som lämnats åt vädret öde. Ett hotell finns dock öppet längs den lilla sandvägen ovanför stranden, men utöver det ses endast natur och några lokalbors enkla hus.

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

10 Comments
 • Anonym
  februari 17, 2017

  Helt underbart att hitta de där speciella pärlorna och just här ser det verkligen helt fantastiskt ut!

 • Anonym
  februari 18, 2017

  Underbara stränder alla tre! Den tredje ser ändå mest lockande ut 🙂

 • Anonym
  februari 18, 2017

  Att du vågar skriva om dina pärlor, egentligen. Nu kommer folk att vallfärdas hit. :-)Väldigt vackert!

 • Anonym
  februari 18, 2017

  Vilka stränder och natur. Otroligt att det finns stränder som är nästa obebodda. Underbart!!

 • Anonym
  februari 18, 2017

  Vilka stränder och natur. Otroligt att det finns stränder som är nästa obebodda. Underbart!!

 • Anonym
  februari 17, 2017

  Helt underbart att hitta de där speciella pärlorna och just här ser det verkligen helt fantastiskt ut!

 • Anonym
  februari 18, 2017

  Underbara stränder alla tre! Den tredje ser ändå mest lockande ut 🙂

 • Anonym
  februari 18, 2017

  Att du vågar skriva om dina pärlor, egentligen. Nu kommer folk att vallfärdas hit. :-)Väldigt vackert!

 • Anonym
  februari 18, 2017

  Vilka stränder och natur. Otroligt att det finns stränder som är nästa obebodda. Underbart!!

 • Anonym
  februari 18, 2017

  Vilka stränder och natur. Otroligt att det finns stränder som är nästa obebodda. Underbart!!