En miniresa till Japan – Yasuragi Spa

Christine Av Christine10 Comments3 min read177 visningar
Veckans två första dagar spenderade vi på YASURAGI SPA strax utanför Stockholm, för att fira min födelsedag. Bland varma källor, nya smaker, intressanta intryck och en rejäl dos avkoppling. Väldigt välbehövligt och otroligt skönt. Detta var mitt första besök vid Yasuragi, ett spa som skiljer sig rejält från alla andra jag varit på i Sverige. Det var lite som att kliva in i en ny värld, som att besöka Japan på en miniresa. Både vad gällde intryck, känsla och lärdom. Miljön var avskalad och sval, men blev i alla sin enkelhet vacker.
Vid incheckning fick vi badkläder, varsin Yukata (japansk bomullsrock) samt badtofflor att låna. Baddräkten var i förvånansvärt bra kvalité och bra passform. Kanske rynkad jag lite på ögonbrynen då receptionisten sa “se till att hålla Yukata’n torr, för den ska ni ha på er även till middag, frukost, under aktiviteter och behandlingar”. Ett klädesplagg, (eller som jag gärna säger; en morgonrock) för ett dygn? Ja så var det. Men vi insåg snabbt att exakt alla gäster såg likadana ut. Varje person vi mötte var klädd i mörkblå bomullsrock och bar på små flätade korgar under armen, där vita handdukar vilade fint. Och den där “morgonrocken” prydd med tecknen “tur och lycka” och “sann glädje”, ja den använde vi även till behandlingar, till middag och frukost (även om jag vid det sistnämnda hade byxa och tröja under för att slippa frysa).

Vid själva badet fann man Japanska tvagningsrum, ett för killar och ett för tjejer. Där man via en badintroduktion fick lära sig hur man tvagar sig i Japan och hur de ser på vikten av att göra sig ren inför badet. Till skillnad fån många andra som ser badet som ett sätt att bli ren på. Där fanns också torrbastu, ångbastu, kallpool, vilostolar och ett vackert tehus. Utomhus låg de varma källorna i olika nivåer och olika temperaturer. Alla sagolikt och mysigt rykande en kall höstdag som denna. Men är man smart så börjar man med den “svalaste” av de varma källorna, för att sedan byta till de med varmare temperaturer. Men fryslort som jag är pallade jag inte livet i baddräkt utomhus i mer än några sekunder, så jag tog snabbt plats i första bästa pool. Vilket jag sen insåg var den tredje varmaste. Dumt. För att nedgradera till kallare vatten sen var inte ett alternativ.  
Att det är 16 års åldersgräns på hela Yasuragi´s anläggning var ett stort plus. För är jag på spa vill jag till fullo kunna njuta av lugnet och stillheten. Inte störas av skrikiga eller lekande barn som hoppar och skuttar. 2015 införde Yasuragi även en zon för digital tystnad i det japanska badet. För att man som gäst lättare ska kunna varva ned, hitta tillbaka till sin energi och åka hem med nya krafter. Något som jag tycker fler hotell, restauranger mm borde ta efter. Då vi själva är ute och reser har vi faktiskt telefonförbud då vi går ut och äter. Den “regeln” har vi haft sedan flera år tillbaks, för att man verkligen ska leva i nuet, var där man är, ta tillvara på stunden och varandra. 

Yasuragi Spa – Hamndalsvägen 6 – Saltsjö-Boo – Sverige
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

10 Comments
 • Anonym
  november 3, 2016

  Det såg (och lät) fantastiskt härligt ut. Något jag ska lägga på minnet för framtida infall.

 • Anonym
  november 3, 2016

  Ser otroligt härligt ut! Tänk att jag inte har tagit mig dit ännu fastän jag pratat om det i MÅNGA år. Dina bilder får mig att vilja ta tag i det nu :)Ha en fin dag!

 • Anonym
  november 3, 2016

  Telefonförbudet är nog väldigt bra. Men jag tycker det är s himla ledsamt att man ska behöva ett “förbud” för att inse att det behövs.Härlig upplevelse och ett varmt grattis på födelsedagen!

 • Anonym
  november 10, 2016

  Hej! Jag fick denguefeber i Bali i april, och nu rekommenderar läkarna att jag inte bör åka tillbaka dit. Visst åkte du och din man på det i Bali? Hur ser du på att befinna sig där efter det. Jag älskar Bali och vill SÅ gärna åka tillbaka!

 • Anonym
  november 10, 2016

  Hej Cornelia!Ja vi fick denguefeber på Bali, Björn har haft det 2 gånger och jag 1 gång. Men vi har återvänt flera gånger efter det, dock vi har blivit otroligt mycket mer noga med myggmedel, myggnät mm. Men på Bali ser jag risken som liten att man ska få dengue, och oftast finns de myggorna vid orent vatten, byggarbetsplatser och liknande. Så vi har även undvikit att bo vid sådana platser (vi bodde granne med en byggarbetsplats då vi fick det).

 • Anonym
  november 3, 2016

  Det såg (och lät) fantastiskt härligt ut. Något jag ska lägga på minnet för framtida infall.

 • Anonym
  november 3, 2016

  Ser otroligt härligt ut! Tänk att jag inte har tagit mig dit ännu fastän jag pratat om det i MÅNGA år. Dina bilder får mig att vilja ta tag i det nu :)Ha en fin dag!

 • Anonym
  november 3, 2016

  Telefonförbudet är nog väldigt bra. Men jag tycker det är s himla ledsamt att man ska behöva ett “förbud” för att inse att det behövs.Härlig upplevelse och ett varmt grattis på födelsedagen!

 • Anonym
  november 10, 2016

  Hej! Jag fick denguefeber i Bali i april, och nu rekommenderar läkarna att jag inte bör åka tillbaka dit. Visst åkte du och din man på det i Bali? Hur ser du på att befinna sig där efter det. Jag älskar Bali och vill SÅ gärna åka tillbaka!

 • Anonym
  november 10, 2016

  Hej Cornelia!Ja vi fick denguefeber på Bali, Björn har haft det 2 gånger och jag 1 gång. Men vi har återvänt flera gånger efter det, dock vi har blivit otroligt mycket mer noga med myggmedel, myggnät mm. Men på Bali ser jag risken som liten att man ska få dengue, och oftast finns de myggorna vid orent vatten, byggarbetsplatser och liknande. Så vi har även undvikit att bo vid sådana platser (vi bodde granne med en byggarbetsplats då vi fick det).