Donation till Bali's korallrev – uppdatering 1

Christine Av Christine7 Comments2 min read134 visningar

För några veckor sedan snorklade vi utanför byn Pemuteran på nordvästra Bali, där vi även DONERADE EN BABY KORALL till projektet Bio-Rock. Ett år senare skulle vi få en uppdatering med bild på korallen, det namn vi valt att skriva (Bert, efter Björn´s pappa som inte längre finns med oss), samt vilket “konstverk” korallen odlas på djupt under ytan. Men redan idag kom det en uppdatering. Vår korall är nu planterad och växer på skulpturen som föreställer Bali. Himla kul att se. Även spännande att om ytterligare ett år få se hur den växt, vilket jag hoppas är mycket.

Mer än sextio Biorock©-korallplant-strukturer har installerats i vattnet utanför Pemuteran sedan år 2000. Med en total längd av 300 meter och i ett område på 2 hektar är detta den största Biorock korallrevsplantskolan och restaureringsprojektet i hela världen. Många av de olika strukturerna som korallerna odlas på är formade likt konstverk. Tex en cykel, en stjärna, hästsko, tunnlar, Bali, mm. Flertalet går att se bara genom att snorkla, och många ligger så djupt att dyka med tuber är nödvändigt. Vi nöjde oss med att snorkla då vi var där och mask och fenor fanns att hyra på stranden, vilket kostade 50.000Rp (ca 30kr för ett sett under en dag). På stranden är det skyltat “safe entry and exit zoon” där man ska gå i och ur vattnet för att inte förstöra reven och odlingarna. Vill man som oss stödja projektet kan man göra det antingen via valfri donation eller genom “Sponsor a Baby Coral“. 

The Biorock Project – Pemuteran Beach – Pemuteran – Bali – Indonesien

Lämna ett svar

6 Comments
 • Anonym
  april 26, 2016

  Visst är det härligt att man på flera håll “bygger upp” nya korallrev.

 • Anonym
  april 30, 2016

  Vilken underbar idé! Jag gillar sånna här projekt där ens pengar går till något väldigt viktigt och samtidigt ger en en gnutta kunskap tillbaka.

 • Anonym
  maj 26, 2016

  Oj, det här visste jag inte att man kunde göra! 🙂 Bali har lockat mig sedan jag läste Bamse som liten och Skalman pratade om Barongdans och risterrasser, haha. Ändå har jag inte tagit mig dit än trots att detta var långt innan så många reste dit.

 • Anonym
  april 26, 2016

  Visst är det härligt att man på flera håll “bygger upp” nya korallrev.

 • Anonym
  april 30, 2016

  Vilken underbar idé! Jag gillar sånna här projekt där ens pengar går till något väldigt viktigt och samtidigt ger en en gnutta kunskap tillbaka.

 • Anonym
  maj 26, 2016

  Oj, det här visste jag inte att man kunde göra! 🙂 Bali har lockat mig sedan jag läste Bamse som liten och Skalman pratade om Barongdans och risterrasser, haha. Ändå har jag inte tagit mig dit än trots att detta var långt innan så många reste dit.