The Kuningan Ceremony

Christine Av Christine2 Comments2 min read134 visningar
I går var det “THE KUNINGAN CERMONY” här på Bali och att det är en speciell dag går nog ingen omärkt förbi. Mycket hålls stängs och de flesta av invånarna ses i sina otroligt fina ceremonikläder. Vissa delar av ön är oerhört lugna medan andra delar är det rakt motsatta, med stora ceremonier och mängder av människor. Vi spenderade dagen bland vågorna i Serangan och trodde faktiskt inte att Warung Karina skulle vara öppen. Karina brukar nämligen var en av de första bland strandens warunger att stänga ner då det är högtider. Men tur för oss så hade hon öppet då vi kom dit strax innan lunch, för hennes familj hade haft tidig ceremoni. Hon hade gått upp vid 02.00 för att ordna med förberedelser inför deras morgonceremoni som började kl 05.00 och sedan pågick fram till 10.00. Barnen hade hon sedan lämnat hos sina föräldrar för de var helt slut sa hon och skrattade.

The Kuningan Cermony hålls tio dagar efter Galungan Festival och tros vara en dag när släkt, heliga andar och gudar återvänder till himlen. Offergåvor ses alltid på Bali med en dag som denna är de betydligt fler och innehåller framförallt gult ris och speciella rätter. Gult är färgen på guden Wisnu som är beskyddaren av den hinduiska treenigheten. Och Kuningan firandet är som störst och mest betydande vid Sakenan Temple på ön Serangan (just där vi råkade befinna oss). Översta bilden här nedan är Rita, en av strandförsäljarna / massagedamerna på stranden, i ceremoniklädsel. Vilken hon sedan arbetade i resten av dagen. Tjusigt!

Till lunch njöt vi av Karinas Mie Goreng med kyckling. Så jädra gott! Trots att vi ätit denna simpla rätt, tillagad på absolut enklaste sätt, så är det lika gott varje gång. Består av nudlar, kycklingbitar grönsaker och goda kryddor med lite drag i. Kostar 18 kr vid Warung Karina, vilket gör det nästan ännu godare.

 Warung Karina – Ön Serangan – Bali
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

2 Comments
  • Anonym
    februari 21, 2016

    Skulle vilja byta med er just nu, ni verkar ha det så härligt. Underbara bilder som vanligt!

  • Anonym
    februari 21, 2016

    Skulle vilja byta med er just nu, ni verkar ha det så härligt. Underbara bilder som vanligt!