Upper Barrakka Garden´s

Christine Av Christine4 Comments1 min read138 visningar
Ute på en halvö ligger Maltas huvudstad Valletta, en gammal stad som grundades 1566 och är fylld av byggnader i ljus kalksten och ett överflöd av historia: skyddad av befästa murar, fylld med gränder, palats, fort, lummiga torg, trädgårdar och majestätiska domer.  Men då vi gick omkring där på den gamla stadens marmorgator så fastnade vi inte för de populära och folktäta affärsstråken, nä vi fastnade istället för UPPER BARRAKKA GARDEN´S. En liten fin och lugn trädgård i hjärtat av huvudstaden, varifrån man hade en fantastisk utsikt över hamnen Grand Harbour och städerna Senglea, Vittoriosa och Kalkara. Trädgården är byggt på den högsta punkten i Valletta och går tillbaka till 1661 då det vara en privat trädgård för riddarna. Men det var inte förrän ca 150 år senare som trädgårdarna öppnades för allmänheten, där man idag kan beundra olika blommor och bärträd vilket gör trädgården till en lugn plats i den annars livliga staden. Även ett litet café finns att slå sig ned på i mitten av trädgården bredvid en porlande fontän. Och varje dag vid lunch och middagstid kan man se hur medlemmar ur Malta Heritage Society (klädda i brittiska artilleri uniformer) skjuter salut.

Valletta – Malta
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

4 Comments
 • Anonym
  augusti 24, 2015

  Jag har varit en snabbis på Malta och när jag ser dina bilder vill jag komma tillbaka och se mer. Jag har faktiskt läst dina inlägg från Korsriddarnas ö.

 • Anonym
  augusti 25, 2015

  Ytterligare ett härligt och informativt inlägg från Malta – tack så jättemycket!

 • Anonym
  augusti 24, 2015

  Jag har varit en snabbis på Malta och när jag ser dina bilder vill jag komma tillbaka och se mer. Jag har faktiskt läst dina inlägg från Korsriddarnas ö.

 • Anonym
  augusti 25, 2015

  Ytterligare ett härligt och informativt inlägg från Malta – tack så jättemycket!