Mdina – Maltas äldsta stad

Christine Av Christine0 Comments1 min read116 visningar
Mitt på ön ligger Maltas gamla huvudstad Mdina, som också kallas för ”den tysta staden”. En medeltidsstad skulle man kunna säga för det känns som tiden innanför dess murar stått still sedan 1000 f.Kr. En mäktig plats i mina ögon och med mängder av smala gränder och vrår. Tror man skulle kunna gått omkring där inne i timmar. Men då mamma har ett dåligt knä som väntar på operation har dagen gått ut på att se så mycket som möjligt men gå så lite som möjligt. Så Mdina såg vi via häst och vagn, vilket var rätt trevlig. Kändes dessutom väldigt passande till hela känslan och miljön. Och jag är inte förvånad att många filmer och serier filmats just här. Ni som följer TV-serien Game of Throns kanske känner igen den fösta bilden… nämligen “The gate to Kings Landing”. Coolt säger jag som nu stått där och dessutom är en Game of Thrones-nörd.

I Mdina finns även Maltas näst högsta punkt, varifrån man hade en fantastisk utsikt. Och notera gärna tjockleken på muren!

Mdina – Rabat – Malta
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

No Comments Yet.