Slottsträdgården Ulriksdal

Christine Av Christine2 Comments2 min read76 visningar
Ja nog är det våra i Sverige minsann! Det känns som om vi kom hem i precis rätt tid, för på en vecka nu har naturens alla gröna krafter minst sagt exploderat. Tyvärr kan jag inte säg att våra blommor i lägenheten haft samma utveckling, snarare det raka motsatta. Så i veckan blev det en promenad till ULRIKSDALS SLOTTSTRÄDGÅRD med min väninna Tina och 6 veckor gamla Nike som kommit till världen då vi varit bortresta. Väldigt mysigt och kul att ses både henne och lilla Nike. Vi strosade runt bland alla mängder av blommor och fina inredningsprylar. Testade även caféets vegetariska buffé som faktiskt var god. (Och med tanke på hur mycket “köttoman” jag är så är betyget god på något vegetariskt att se som något väldigt positivt).

Vi hittade även en blomma som hade ett så fint namn att en passande bild blev tvungen att tas på Tina och Nike. Hade aldrig sett eller ens hört talats om denna blomma förut, men den har ursprung från Kalifornien och placeras lämplig i uterum och på terrasser med lä.

Tyckte det var enormt kul att även se att den “känsliga plantan” MIMOSA PUDICA (bilden nedan) fanns att köpa. Den är nämligen lite speciell enligt mina ögon, för då man rör vid bladen viker den snabbt ihop dem. En skyddande rexlex och först då Mimosan tror att faran är över fäller den ut bladen igen. På kvällen när den går till sängs fäller bladen ihop sig och först nästa morgon vecklas de ut igen – redo för inför en ny dag med tillväxt.

Slottsträdgården Ulriksdal – Stockholm – Sverige

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

2 Comments
  • Anonym
    april 30, 2014

    Mor och barnbilden är otroligt bra. Smart fotat. Min mormor hade en mimosa pudica. Jättekul att se den igen! 🙂

  • Anonym
    april 30, 2014

    Mor och barnbilden är otroligt bra. Smart fotat. Min mormor hade en mimosa pudica. Jättekul att se den igen! 🙂