Nästa resmål – Nicaragua & Miami

Christine Av Christine2 Comments2 min read79 visningar
Nu har nedräkningen börjat för snart bär det av igen, till sol och värme. Denna gång reser vi till NICARAGUA! Planet lyfter den 30 januari och under februari och mars är tanken att se oss omkring i Nicaragua där vi aldrig varit innan. Eventuellt åker vi över till grannlandet Costa Rica också men det tar vi beslut om sen. Och som en bonus på det hela gör vi en längre mellanlandning på 1,5 vecka i MIAMI på vägen hem då planet mellanlandar just där.
Jag tror mångas först tanke då man nämner Nicaragua är “nej men dit kan man väl inte åka, det är väl osäkert?!”. Och ja den frågan har vi letat massor med information om och det verkar finns lika mycket positiv som negativ information. Enligt Sveriges Ambasad är “Nicaragua ett av de säkrare länderna i den centralamerikanska regionen, men kriminaliteten är ändå högre än i de flesta europeiska länder. Våldsbrott mot turister samt rån och stöld av pengar och pass förekommer”. Så ja… hur säkert är egentligen Nicaragua? Jag hoppas naturligtvis att allt positivt jag läst stämmer bättre. Jag vet tex att varningarna för Nicaragua är ungefär desamma som för Costa Rica och det är ju ett land jag verkligen gillar. Och enligt Kilroy erbjuder Nicaragua drömlika stränder, klara karibiska dykvatten, vulkanvandringar, färgstarka kulturella upplevelser och ska ha Latinamerikas bästa rom.  
“Nicaragua är i särklass ett mer intressant och vänligt ställe än vad landet har rykte om sig, så ta ett dopp i starkt traditionella kulturer och njut av ett härligt sätt att leva!”
Några saker som vi ser fram emot i Nicaragua är surfet naturligtvis på Stillahavskusten, men vi gillar ju att både se och göra mer än så. Så några planer är att besöka den historiska staden Granada (landets äldsta stad) med sin kullerstenar och massagepalats, se lokala hantverk i Masaya, dricka förstklassig rom, få njuta av lugna paradisstränder, höra Volcán Masayas, bada i varma källor / kratersjöar, bo vid Lago de Nicaragua som är den största sötvattenssjön i Centralamerika, se vrålapor och gröna papegojor på Ometepe Island (en ö i Lago de Nicaragua), testa volcano boarding, vandra vid Somoto Canyon mm mm. Förhoppningsvis också åka över till Little Corn Island och snorkla med delfiner i det fria! Ååååå det vore ju en dröm!
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

2 Comments
  • Anonym
    januari 3, 2014

    Åh vad spännande! Önskar er en underbar resa!

  • Anonym
    januari 3, 2014

    Åh vad spännande! Önskar er en underbar resa!