Cinnamon Island

Christine Av Christine8 Comments2 min read127 visningar

Dagens utflykt har innefattat tre öar, Birds Island (vilken de borde döpa om till Bat Island för där var galet många flygande hundar), Tempel Island och Cinnamon Island, samt ett besök på Ananda Spice Garden på fastlandet. Den sistnämnda platsen lämnade vi efter att ha köpt två stora påsar saffran (kvalitén återstår att kolla men kan vara ett riktigt fynd), två påsar torkad chili (extra stark), och en liten flaska Coconut Oil som ska vara bra för håret. Men det mest intressanta och så även roligaste stoppet var CINNAMON ISLAND, en ö där kanel verkar växa som om det vore ogräs. Fyra familjer bodde på ön och vi fick besöka en utav dom. Där blev vi bjudna på kanelte, vilket var otroligt gott och ska dessutom ska vara bra för magen (magsyran tror jag). Och jag som älskar te fattar inte riktigt hur jag kunnat missa denna smak. Men, men. Vi fick se när kanelstänger tillverkades och hur de torkas på trådar uppe under tak. Jag fick även göra ett tappert försök att mala kanel… men phjuhhh, vilket slit! Vi köpte med oss några påsar av familjens hemmagjorda kanelstänger och när vi kommer hem till Sverige sen så ska en ny tesort få en plats i skafferiet. Hum… tror fortfarande jag har en bit bark som sitter fast mellan tänderna. Vi fick smaka på kanel i alla former nämligen, bark, stänger, mald och så te.

Koggala Lake – Sri Lanka

XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

8 Comments
 • Anonym
  april 9, 2013

  Kul! Jag vill oxå mala kanel! De är bra för matsmältning å sänker blodsockret å blodtrycket med har jag för mig! Nyttigt 🙂 Anna

 • Anonym
  april 9, 2013

  Sänker blodsockret, bra för matsmältning å jag tror även sänker blodtrycketKram Anna

 • Anonym
  april 9, 2013

  Varför försvinner det å sen kommer tillbaka…

 • Anonym
  april 10, 2013

  Kul, det hade jag inte koll på att kanel är bra för massa saker. Å gott dessutom! 🙂

 • Anonym
  april 9, 2013

  Kul! Jag vill oxå mala kanel! De är bra för matsmältning å sänker blodsockret å blodtrycket med har jag för mig! Nyttigt 🙂 Anna

 • Anonym
  april 9, 2013

  Sänker blodsockret, bra för matsmältning å jag tror även sänker blodtrycketKram Anna

 • Anonym
  april 9, 2013

  Varför försvinner det å sen kommer tillbaka…

 • Anonym
  april 10, 2013

  Kul, det hade jag inte koll på att kanel är bra för massa saker. Å gott dessutom! 🙂