Durian – Frukternas Konung

Christine Av Christine16 Comments1 min read124 visningar
I reglernas stad Singapore såg vi mängder av förbudsskyltar mot just frukten Durian. Varför? Kanske för att den luktar illa? Jag vet faktiskt inte, men på Bali är i alla fall frukten välkommen och säljs lite överallt. Och eftersom jag tidigare presenterat en av mina favoritfrukter, Manggis – Frukternas Drottning, så får nu motsatsen till den, Durian – Frukternas Konung, sin stund i rampljuset. Men varför är den stora frukten så förbjuden i Singapore?
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

16 Comments
 • Anonym
  oktober 16, 2010

  Jag har hört om den här frukten flera gånger, och om att den ska lukta så fruktansvärt illa. Att man förbjuder den ungefär som vi förbjuder surströmming i hyreshus… Men jag har aldrig sett, luktat, eller smakat på riktigt… börjar bli lite nyfiken nu 😉

 • Anonym
  oktober 16, 2010

  Det är doften har jag också hört. I en artikel jag läste beskrev man att äta Durian som att sitta instängd i en kloak och är vaniljkräm… 🙂

 • Anonym
  oktober 16, 2010

  Svar: Ja tyvärr så har hon inte kommit hem än 🙁 Jag blir ju inte mindre orolig av att tydligen två andra katter i området också försvunnit 🙁

 • Anonym
  oktober 17, 2010

  Det är doften och det är helt förståeligt. Den smakar dock inte lika illa som den luktar, men det är ändå ingen favorit eftersom lukten liksom förtar smaken, oavsett…

 • Anonym
  oktober 17, 2010

  Singapore gillar hålla sin stad “clean & disneylike” så japp, det är lukten:).”Durian’s stinking and putrid smell has prompted Singapore to make Durian illegal in public transport and hotels. It is also banned in Singapore airlines and many other airlines have also followed suit.”

 • Anonym
  oktober 18, 2010

  Har aldrig sett frukten förut så den kan jag tyvärr inte uttala mig om. Men jag kom att tänka på en helt annan sak. Sa inte du att ni skulle åka på forspaddling för ett tag sedan? Hur gick det, var det kul?Ha en bra dag! 🙂

 • Anonym
  oktober 18, 2010

  Jo vi skulle ha åka på forspaddling för flera veckor sedan. Men det sköts upp pga att Marie och Jeroen (som vi skulle gjort det med) blev tvungna att skjuta på semestern. Men snart så bär det av på forspaddling för de kommer hit på måndag. 🙂

 • Anonym
  oktober 18, 2010

  Vi hoppas att det bjuds på annan frukt än detta när vi kommer till Bali.

 • Anonym
  oktober 16, 2010

  Jag har hört om den här frukten flera gånger, och om att den ska lukta så fruktansvärt illa. Att man förbjuder den ungefär som vi förbjuder surströmming i hyreshus… Men jag har aldrig sett, luktat, eller smakat på riktigt… börjar bli lite nyfiken nu 😉

 • Anonym
  oktober 16, 2010

  Det är doften har jag också hört. I en artikel jag läste beskrev man att äta Durian som att sitta instängd i en kloak och är vaniljkräm… 🙂

 • Anonym
  oktober 16, 2010

  Svar: Ja tyvärr så har hon inte kommit hem än 🙁 Jag blir ju inte mindre orolig av att tydligen två andra katter i området också försvunnit 🙁

 • Anonym
  oktober 17, 2010

  Det är doften och det är helt förståeligt. Den smakar dock inte lika illa som den luktar, men det är ändå ingen favorit eftersom lukten liksom förtar smaken, oavsett…

 • Anonym
  oktober 17, 2010

  Singapore gillar hålla sin stad “clean & disneylike” så japp, det är lukten:).”Durian’s stinking and putrid smell has prompted Singapore to make Durian illegal in public transport and hotels. It is also banned in Singapore airlines and many other airlines have also followed suit.”

 • Anonym
  oktober 18, 2010

  Har aldrig sett frukten förut så den kan jag tyvärr inte uttala mig om. Men jag kom att tänka på en helt annan sak. Sa inte du att ni skulle åka på forspaddling för ett tag sedan? Hur gick det, var det kul?Ha en bra dag! 🙂

 • Anonym
  oktober 18, 2010

  Jo vi skulle ha åka på forspaddling för flera veckor sedan. Men det sköts upp pga att Marie och Jeroen (som vi skulle gjort det med) blev tvungna att skjuta på semestern. Men snart så bär det av på forspaddling för de kommer hit på måndag. 🙂

 • Anonym
  oktober 18, 2010

  Vi hoppas att det bjuds på annan frukt än detta när vi kommer till Bali.