GOLDEN GATE

Christine Av Christine4 Comments3 min read81 visningar
Det började med att jag och Björn skulle gå ut och äta för oss själva, på någon fin restaurang. Men det slutade med polisbesök, möte med några fiskare i en skum hamn, och därefter då alla restauranger stängt hamburgare i bilen på en parkering. Hum… å hur kunde det bli så här då tänker ni nu. Jo jag kom på idén att jag ville ha en bild på Golden Gate, nattetid naturligtvis. Så vi “snodde” bilen, utan att fråga Marcus och Johanna, och jag tänkte “vi tar den där bilden lite snabbt och sen åker vi till restaurangen”. Inga problem. Och tar vi bilden sliper vi även gå (särskilt i alla dessa jobbiga backar som San Francisco bjuder på) och spar ytterligare tid. Så GPS:en va på plats och vi rullade ut mot bron. Väl på bron insåg jag att det här skulle aldrig gå, dimman låg så tät att vi inte ens såg den röda bron trots att vi åkte på den. Men sen, helt plötsligt, körde vi fel och råkade hamna på den vanliga utkiksplatsen. Inte dumt, det va ju enkelt. Och därifrån där började dimman lättna. -Toppen tyckte jag, nu kan det gå i alla fall, jag kan få min bild. Men vinkeln va inte rätt, det borde gå att få den bättre. Såg att det fanns en annan bilväg mycke längre ner, men i ett betydligt mörkare område. Sagt och gjort, efter en del kringelkrokar och runtåkande efter att GPS´n lagt ner så va vi då där. Perfekt! Ut på piren, upp med stativet och på med alla inställningar. Bättre plats kunde inte hittas, och fina bilder började ta sin plats på minneskortet. Vi och några fiskare va de enda där. Men så från ingen stans så springer Björn iväg “Shit, jag måste springa till bilen, polisen är här och lyser på VÅRAN bil”. Oj, oj! Nu blir det trubbel tänkte jag. Men då jag väl packat ihop mina fotosaker och tagit mig till bilen så va allting löst. Det kan då ha varit så (jag säger inte att det va så men) att Björn missat att vägen vi stod på fortsatte, och vi parkerat vårat “monster” till bil mitt på vägen så att ingen annan kom förbi. Hi, hi! Roligt. (Vi har verkligen en jättestor bil). Men allt löste sig och vi åkte därifrån efter en fin tillsägelse om att man inte kan parkera så. 🙂
Hur som helst så va de något skumma fiskarna väldigt trevliga (vilka alla vi träffat i USA har varit hittills) och de fiskade jättestora krabbor. Poliskonstapeln va tydligen också väldigt trevlig enligt Björn, jag hann ju aldrig prata med honom. Men hur som helst, slutet gott, allting gott! Och jag fick min fantastiska bild på Golden Gate tillslut. Dock hann tden rulla iväg och med den hann alla restauranger stänga, så även Hamburgerkedjan som vi hittade. Men de hade nattluckan öppen så den romantiska middagen blev en hamburgare i bilden på parkeringen.
PS.När Marcus och Johanna läser detta får de veta vad vi gjorde i kväll. 🙂
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

4 Comments
 • Anonym
  maj 7, 2009

  Galet snygg bild! Och vilken story bakom dessutom! Allt för konsten, eller vad säger man? Ha en fortsatt härlig resa och sköt om er! Kram kram

 • Anonym
  maj 8, 2009

  Ha, ha… Vilken kul historia : ) Björn som är en självutnämnd superförare : )

 • Anonym
  maj 9, 2009

  Självutnämnd?? jag ÄR en superförare 🙂

 • Anonym
  oktober 19, 2011

  Fantastisk bild! Men ni fick ju jobba lite för den också om man säger så 😉