Vattenfallsåkning vid Aling-Alings många mäktiga fall

Christine Av Christine8 Comments2 min read148 visningar

Vattenfallen ALING-ALING som man hittar i norr går nog in under kategorin som de bästa men också mest skrämmande fallen på Bali. Här kan man åka i flera vattenfall och hoppa ut över många klippor, varav det högst hoppet är 16 meter. Under vårt besök nu i slutet av regnperioden så öste vattnet ner även från himlen, och det var en enorm mängden vatten som forsa fram i fallen. Björn fick själv stå för den modiga delen (att hoppa ut från klippor är inte min grej, inte med så mycket strömmande vatten i alla fall), och jag var fullt sysselsatt med att försöka hålla kameran torr för att få något dokumenterat på bild.

Att uppleva Aling-Aling kan göras på flera sätt. Det finns massa olika dagsturer som alla varierar i pris. Dyra sådan till och med i svenska mått mätt, runt 1400kr. Men inkluderar då väldigt många fall samt transport mm. Vi valde det billigaste alternativet, att köra hit på egen hand och på plats betala för inträde (10.000Rp ca 7 kr/person) och en guide (125.000Rp ca 83 kr). Och då ingick en varsin liten flaska vatten och lån av flytväst, samt många förklaringar på vart och hur man skulle hoppa och simma. Vilket var väldigt bra. Inträdesbiljett säljs i ett litet hus precis vid parkeringen/ingången och det finns där tre olika vandringar med olika längd att välja bland; kort, medium och lång.

Aling-Aling Waterfall – Jl. Raya Desa Sambangan – norra Bali – Bali – Indonesien

Lämna ett svar

8 Comments
 • Anonym
  maj 7, 2019

  Jösses… Skulle ALDRIG våga! Fast man vet aldrig – allt för bloggen ;-)Häftiga bilder! Du skötte din del helt excellent 🙂

 • Anonym
  maj 7, 2019

  Ha, ha, ha! Tack Ama! 🙂

 • Anonym
  maj 9, 2019

  Nej, det finns alltid gränser och ibland är det bra att veta var de finns samt att hålla sig på rätt sida om dem. Ibland kan det så klart vara bra att tänja lite men man måste ju inte ALLTID göra det.Måste vara en kul grej dock! Det är alltså så mycket vatten så man åker med på/i vattnet, inte på klippan under?Set ser lite oroligt ut med den “kokande” vattenytan som Björn kastar sig i men jag antar att de har kollar och dömer set som ganska säkert.Säger som Ama, du skötte din del excellent. Som vanligt!

 • Anonym
  maj 14, 2019

  Jag hade nog gjort som du, stått för fotograferande😉t. Vattenfall är så magiska💚./ Pernilla

 • Anonym
  maj 7, 2019

  Jösses… Skulle ALDRIG våga! Fast man vet aldrig – allt för bloggen ;-)Häftiga bilder! Du skötte din del helt excellent 🙂

 • Anonym
  maj 7, 2019

  Ha, ha, ha! Tack Ama! 🙂

 • Anonym
  maj 9, 2019

  Nej, det finns alltid gränser och ibland är det bra att veta var de finns samt att hålla sig på rätt sida om dem. Ibland kan det så klart vara bra att tänja lite men man måste ju inte ALLTID göra det.Måste vara en kul grej dock! Det är alltså så mycket vatten så man åker med på/i vattnet, inte på klippan under?Set ser lite oroligt ut med den “kokande” vattenytan som Björn kastar sig i men jag antar att de har kollar och dömer set som ganska säkert.Säger som Ama, du skötte din del excellent. Som vanligt!

 • Anonym
  maj 14, 2019

  Jag hade nog gjort som du, stått för fotograferande😉t. Vattenfall är så magiska💚./ Pernilla