Punka, men vad gör det en bra dag…

Christine Av Christine6 Comments2 min read96 visningar

Att ta sig fram på Bali på två hjul under lång tid brukar innebära minst en punktering, och i går var den dagen redan här. Jag har tappat räkningen på antal gånger som vi gåendes rullat moppen till närmsta verkstad, men jag mins väl de gånger som ”närmsta verkstad” inte varit särskilt nära alls. Men årets första punktering väljer jag att se ur en positiv synvinkel. Vi hade varit flera mil bort, klarat oss från en störtskur, och vi fick punkteringen mindre än 1 kilometer från hotellet. Mycket bra. Och verkstan låg bara några minuters promenad därifrån. Jättebra. Hotellets säkerhetsvakt var dessutom snabbt framme och förklarade vart närmsta verkstad låg. Så vi släpade oss iväg åt det hållet och skulle bara svänga höger en gång och sen rakt fram. Inte ens svårt att komma ihåg heller. Men efter några sekunder kom hotellets säkerhetsvakt på sin moppe, för att för säkerhets skulle också peka vart vi skulle. Han åkte vidare och stannade igen lite längre fram och pekade igen. Och åkte vidare igen och stannade och pekade på slutdestinationen när han såg oss. Ha, ha! Så otroligt engagerad och hjälpsam säkerhetsvakt. På verkstan sen var det ett trevlig par som fixade oss en ny innerslang, och sen var det bara att rulla vidare som vanligt igen. Björn lite sur över att punkteringen gjorde att vi missade ett surf. Men det visade sig att det inte var något swell, så vi hade ändå inte kunnat surfa. Så ja, ibland är det liksom inte hela världen att få punktering helt enkelt. 

Korsningen Jl. Pathi Jelantik / Jl. Kresna – Kuta – Bali – Indonesien

Lämna ett svar

6 Comments
 • Anonym
  februari 5, 2019

  Nej, allt kan ju inte gå utan missöden 😉 Tur att ni var så nära och att ni fick så bra hjälp, både med att visa vägen och med själva lagningen av punkteringen. Hoppas det blir bättre tur med surfen imorgon 😎🏄🏽‍♀️🏄🏻‍♂️

 • Anonym
  februari 6, 2019

  Vilken service av hotellvakten.Lite annat tempo än i Nordeuropa.Ha det skönt!

 • Anonym
  februari 24, 2019

  Punka! Fy så trist! Men å andra sidan brukar det ju alltid skapa bra bloggfoder, som det sägs. Och med den galanta servicen från säkerhetsvakten!Någon på Bali kanske gillar flaskan, den är ju snygg! Men antagligen gillas väl innehållet också.

 • Anonym
  februari 5, 2019

  Nej, allt kan ju inte gå utan missöden 😉 Tur att ni var så nära och att ni fick så bra hjälp, både med att visa vägen och med själva lagningen av punkteringen. Hoppas det blir bättre tur med surfen imorgon 😎🏄🏽‍♀️🏄🏻‍♂️

 • Anonym
  februari 6, 2019

  Vilken service av hotellvakten.Lite annat tempo än i Nordeuropa.Ha det skönt!

 • Anonym
  februari 24, 2019

  Punka! Fy så trist! Men å andra sidan brukar det ju alltid skapa bra bloggfoder, som det sägs. Och med den galanta servicen från säkerhetsvakten!Någon på Bali kanske gillar flaskan, den är ju snygg! Men antagligen gillas väl innehållet också.