
Grillat marsvin, eller “Cuy” (kew-y) som det heter, är en traditionell maträtt i Ecuador. Från att från första början varit en nödvändig del av kosten (huvudkällan till kött innan nötkreatur introducerades i landet) har det blivit en delikatess. Grillas hel över öppen eld och serveras ofta med potatis i jordnötssås.
Ecuador Pure Life – Ecuador
XOXO

Anonym
oktober 4, 2017Åh hjälp! Jag hoppas att jag skulle äta. Någonstans tycker jag ju att … djur som djur. Vad som är ok och inte är ju bara kulturellt. Men jag har haft flera tama marsvin, som betydde mycket för mig när jag var liten. Liiite jobbigt är det ju. Vad tyckte du?
Anonym
oktober 4, 2017Jag har visserligen aldrig haft något marsvin som husdjur, men jag skulle ändå inte kunna äta det. Speciellt inte när det serveras på det här sättet, så att man fortfarande kan se vad det är för något. Möjligtvis om det serverades i mindre bitar så att det inte var lika uppenbart att det var ett marsvin. Men då är jag inte heller någon stor köttätare överhuvudtaget.
Anonym
oktober 5, 2017Jag hade inte något marsvin som husdjur som liten men förknippar ändå djuret som det, så det kändes lite konstigt att äta det. Särskilt på det sätt som det serverades. Vilket är märkligt egentligen, för jag äter tex grillad kyckling hemma (vilket är lite samma sak) och jag äter kött. Sen tyckte jag även att potatis i currysås var en märklig kombo. Hi, hi!
Anonym
oktober 5, 2017Jag tycker att det inte ser smakligt ut, meen vill tro att jag smakat om jag blivit bjuden🙈…../ Pernilla, Travelsis_
Anonym
oktober 6, 2017Jag har haft marsvin som husdjur, men hade ändå (efter några veckors tvekan) bestämt mig för att testa det när vi var i Ecuador -92. Det var precis i upploppet på resan, och tyvärr var alla marsvin som bortblåsta då, så det blev aldrig av.Men att dom skulle smaka som kyckling hade jag hört, och nu fick jag ju bekräftelse på det.Men jag måste säga att det inte såg särskilt aptitligt ut… 😀
Anonym
oktober 10, 2017När mannens fd chef kom till Sverige från Chile besökte han djuraffären för denna delikatess. Han nekades förstådd och förstod inte alls varför. Tänk så olika matkulturer vi harKram Kajsa
Anonym
oktober 11, 2017Jag skulle definitivt provat, annars skulle ju en chans försvinna för evigt och kunskapsbanken varit mindre.Det ser dock inte speciellt aptitretande ut.
Anonym
oktober 16, 2017Jag skulle smaka, hör ju till grejen att testa landets matkultur när man reser tycker jag (med vissa undantag haha). Men marsvin känns inte mycket konstigare än kanin.
Anonym
oktober 17, 2017Skulle jag suttit här och blivit bjuden så hade jag förstås smakat. I Sverige äts ju kaniner och det är ju också husdjur. Några äter häst och de kan precis som höns/kycklingar också vara hudsjur. Och hur som så lockar nu både Costa Rica och Ecuador.
Anonym
oktober 18, 2017Ser lite otäckt ut !
Anonym
oktober 18, 2017Oj, ser lite otäckt ut haha. Men otroligt kul att prova på när det ändå finns haha
Anonym
oktober 24, 2017Hmmm, jag vet inte. Jag tror att jag skulle smaka men jag skulle bara tänka på min och syrrans marsvin som hette Pelle båda två. Rätt vad det var fick Pellarna ett gäng småpellar, men det är en annan historia …
Anonym
november 10, 2017nej nej det där ALDRIG vet att dem äter det där .men det är husdjur för mig o ett favorit dessutom. Äter inte lamm här hemma heller bara gris o kyckling o det sällan med …trevlig blogg 🙂 fin fredag
Anonym
november 13, 2017Hm… tror ikke jeg ville smakt på det , nei. Flott blogg du har. Ønsker deg en flott dag 🙂
Anonym
november 13, 2017Jag känner till denna rätt från innan, har en peruansk vän som visat att de äter sånt här och det är i princip som en nationalrätt.. Har så svårt för att det är hela kroppen med tassar och allt, hade varit lättare att provsmaka om det varit köttbitar i en gryta eller fileer typ…
Anonym
oktober 4, 2017Åh hjälp! Jag hoppas att jag skulle äta. Någonstans tycker jag ju att … djur som djur. Vad som är ok och inte är ju bara kulturellt. Men jag har haft flera tama marsvin, som betydde mycket för mig när jag var liten. Liiite jobbigt är det ju. Vad tyckte du?
Anonym
oktober 4, 2017Jag har visserligen aldrig haft något marsvin som husdjur, men jag skulle ändå inte kunna äta det. Speciellt inte när det serveras på det här sättet, så att man fortfarande kan se vad det är för något. Möjligtvis om det serverades i mindre bitar så att det inte var lika uppenbart att det var ett marsvin. Men då är jag inte heller någon stor köttätare överhuvudtaget.
Anonym
oktober 5, 2017Jag hade inte något marsvin som husdjur som liten men förknippar ändå djuret som det, så det kändes lite konstigt att äta det. Särskilt på det sätt som det serverades. Vilket är märkligt egentligen, för jag äter tex grillad kyckling hemma (vilket är lite samma sak) och jag äter kött. Sen tyckte jag även att potatis i currysås var en märklig kombo. Hi, hi!
Anonym
oktober 5, 2017Jag tycker att det inte ser smakligt ut, meen vill tro att jag smakat om jag blivit bjuden🙈…../ Pernilla, Travelsis_
Anonym
oktober 6, 2017Jag har haft marsvin som husdjur, men hade ändå (efter några veckors tvekan) bestämt mig för att testa det när vi var i Ecuador -92. Det var precis i upploppet på resan, och tyvärr var alla marsvin som bortblåsta då, så det blev aldrig av.Men att dom skulle smaka som kyckling hade jag hört, och nu fick jag ju bekräftelse på det.Men jag måste säga att det inte såg särskilt aptitligt ut… 😀
Anonym
oktober 10, 2017När mannens fd chef kom till Sverige från Chile besökte han djuraffären för denna delikatess. Han nekades förstådd och förstod inte alls varför. Tänk så olika matkulturer vi harKram Kajsa
Anonym
oktober 11, 2017Jag skulle definitivt provat, annars skulle ju en chans försvinna för evigt och kunskapsbanken varit mindre.Det ser dock inte speciellt aptitretande ut.
Anonym
oktober 16, 2017Jag skulle smaka, hör ju till grejen att testa landets matkultur när man reser tycker jag (med vissa undantag haha). Men marsvin känns inte mycket konstigare än kanin.
Anonym
oktober 17, 2017Skulle jag suttit här och blivit bjuden så hade jag förstås smakat. I Sverige äts ju kaniner och det är ju också husdjur. Några äter häst och de kan precis som höns/kycklingar också vara hudsjur. Och hur som så lockar nu både Costa Rica och Ecuador.
Anonym
oktober 18, 2017Ser lite otäckt ut !
Anonym
oktober 18, 2017Oj, ser lite otäckt ut haha. Men otroligt kul att prova på när det ändå finns haha
Anonym
oktober 24, 2017Hmmm, jag vet inte. Jag tror att jag skulle smaka men jag skulle bara tänka på min och syrrans marsvin som hette Pelle båda två. Rätt vad det var fick Pellarna ett gäng småpellar, men det är en annan historia …
Anonym
november 10, 2017nej nej det där ALDRIG vet att dem äter det där .men det är husdjur för mig o ett favorit dessutom. Äter inte lamm här hemma heller bara gris o kyckling o det sällan med …trevlig blogg 🙂 fin fredag
Anonym
november 13, 2017Hm… tror ikke jeg ville smakt på det , nei. Flott blogg du har. Ønsker deg en flott dag 🙂
Anonym
november 13, 2017Jag känner till denna rätt från innan, har en peruansk vän som visat att de äter sånt här och det är i princip som en nationalrätt.. Har så svårt för att det är hela kroppen med tassar och allt, hade varit lättare att provsmaka om det varit köttbitar i en gryta eller fileer typ…