Problem att döda

Christine Av Christine8 Comments1 min read87 visningar
Förkärleken till värme delar de med oss frusna och mörkerskygga nordbor som mer än gärna drar till sol och värme under vinterhalvåret. Dessa små nästan platta insekter, med oval brunaktig kropp, långa antenner, taggbesatta ben och starka springfötter. Jag talar om kackerlackor. Och det sägs att åsynen av en kackerlacka visar närvaro av minst 100 fler, som förblir dold bakom väggar och i mörka vrår. Bara tanken på det ger mig rysningar, samtidigt som jag försöker intala mig själv att “det som inte syns finns inte”. Men nog finns dom. Nog har jag vaknat på natten på hotell och struntat i att tända lampan för att gå på toa och då satt ner foten och känt hur det rört sig under. Nog har jag suttit på balkonger i tropiska länder och duckat för stora flygande kackerlackor som sen mystiskt försvunnit i rummet. Kort sagt gillar jag inte kackerlackor. Klassar dom snabbt som skadedjur, men kan trots det inte förmå mig att ta dö på dem. Så nog kan det ha hänt att jag eventuellt gett det problemet vidare…

Un´s Hotel – JL Benesari No 16 – Kuta – Bali
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

8 Comments
 • Anonym
  september 13, 2016

  Haha! Fasen vad smart!Jag avskyyyyyyyyyr kackerlackor! Vidriga vedervärdiga kryp! Satt och funderade ppå avd jag tyckte var vidrigast: fästingar eller kacklisar och det senare vinner nog.Med en hårsmån, visserligen.Spray är annars bra! Då där det den som dödar, inte du. Ja, i alla fall är det vad jag försöker intala mig. Jag gillar inte att döda heller, knappt ens mygg och flugor.

 • Anonym
  september 13, 2016

  Kan bara hålla med, och det är bara att inse att de finns på vissa platser och det är inte så mycket att göra åt det… men bara den där känslan av “att den är inte ensam” är inte kul, inte kul alls…!!!

 • Anonym
  september 16, 2016

  Nog är dom äckliga, alltid. Men jag tycker nog ännu sämre om dom krypen som faktiskt är ute efter mitt blod. Som myggor, knott och fästingar. Kackisarna är bara läbbiga, dom andra är ondsinta! 😉

 • Anonym
  september 30, 2016

  Ja usch för kackerlackor, de hade vi en del av i lägenheten på Teneriffa..! Det värsta var den gången när vi hade en i sängen…!! Vi sov med belysning resten av den natten..

 • Anonym
  september 13, 2016

  Haha! Fasen vad smart!Jag avskyyyyyyyyyr kackerlackor! Vidriga vedervärdiga kryp! Satt och funderade ppå avd jag tyckte var vidrigast: fästingar eller kacklisar och det senare vinner nog.Med en hårsmån, visserligen.Spray är annars bra! Då där det den som dödar, inte du. Ja, i alla fall är det vad jag försöker intala mig. Jag gillar inte att döda heller, knappt ens mygg och flugor.

 • Anonym
  september 13, 2016

  Kan bara hålla med, och det är bara att inse att de finns på vissa platser och det är inte så mycket att göra åt det… men bara den där känslan av “att den är inte ensam” är inte kul, inte kul alls…!!!

 • Anonym
  september 16, 2016

  Nog är dom äckliga, alltid. Men jag tycker nog ännu sämre om dom krypen som faktiskt är ute efter mitt blod. Som myggor, knott och fästingar. Kackisarna är bara läbbiga, dom andra är ondsinta! 😉

 • Anonym
  september 30, 2016

  Ja usch för kackerlackor, de hade vi en del av i lägenheten på Teneriffa..! Det värsta var den gången när vi hade en i sängen…!! Vi sov med belysning resten av den natten..