Världens längsta zipline mellan öar

Christine Av Christine4 Comments2 min read125 visningar
Utanför staden Kota Kinabalu (KK) finns ett antal öar dit man enkelt tar sig med båt från Jesselton Point Ferry Terminal i KK. För att sedan ca 15 minuter senare befinna sig på fina stränder och endast se stadens dimma avlägset i horisonten. Vi har spenderat dagen vid de två öarna SAPI & GAYA. Egentligen bara på ön Gaya där turisterna inte trängdes likt flugor på koskit. Med andra ord så var Sapi mer än fullpackad av turister och jag fattar inte varför. Medan det vid Padang Point där båten lade till på Gaya var betydligt färre. Där fanns en restaurang, en trekking upp i skogen, en fin liten strand, samt det som lockade oss mest; världens längsta zipline mellan öar (påstår dom, även om jag själv är tveksam till om det stämmer). Upplevelsen kallas Coral Flyer, är 250 meter lång och kostar 60RM (122kr / person inkl båt mellan öarna). Startar gör man 45m upp på ön Gaya och efter att man kastat sig ut över havet och hängande i en sele svischat fram i ca 55 km/h är man på ön Sapi. Kul upplevelse absolut, men alldeles för kort. (Förmodligen för att vi åkt nästan kilometerlånga i Costa Rica´s djungel). Denna var även en “barnvänlig” zipline, där man inte behöver stoppa äventyret på egen hand utan ett “säkerhetssystem” i slutet av linbanan sköter det av sig själv. Vackert var det hur som helst, oavsett världens längsta mellan öar eller inte. Och kul att det var två vajrar som gick parallellt, vilket gav möjlighet till tävling “försten över till andra ön”. Hi, hi! Efter åkturen högt över det klargröna vattnet skjutsades vi tillbaks till Gaya i den lilla gula båt med vitt tak (som man ser på bilden under mig här nedan). Det normala är dock att man köper biljett i entrén (bryggan) på Sapi och sedan skjutsas över till Gaya för att åka zipline tillbaks, men vi körde tvärt om då vi tyckte mycket bättre om ön Gaya.

 Gaya Island – Kota Kinabalu – Sabah – Borneo – Malaysia
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

Lämna ett svar

4 Comments
 • Anonym
  mars 20, 2016

  Vi testade sån där cykel zipline i Manuel Antonio på Costa Rica. Fast det gick jättesakta så var jag skitskraj… hehe inget för höjdrädda!

 • Anonym
  mars 21, 2016

  Härligt!

 • Anonym
  mars 20, 2016

  Vi testade sån där cykel zipline i Manuel Antonio på Costa Rica. Fast det gick jättesakta så var jag skitskraj… hehe inget för höjdrädda!

 • Anonym
  mars 21, 2016

  Härligt!