Basil Leaves – så galet gott!

Christine Av Christine0 Comments2 min read77 visningar
Äntligen tillbaks! Som vi saknat och längtat efter speciellt två maträtt från BASIL LEAVS. En liten och mycket enkel restaurang belägen mitt i Kutas mest hektiska kvarter. Inklämd mellan hotellet Secret Garden Inn och stora Kuta Townhouses (finare lägenheter). Så denna simpla juvel är verkligen lätt att missa, eller tycka “där finns nog inget värt att äta” och sedan gå vidare. Nu ligger även en enorm byggarbetsplats åt den kvarvarande sidan på gatan, så lilla Basil Leaves känns mer malplacerad än någonsin. Men restaurangen har hängt med i mängder av år, bytt plats flertalet gånger, och den fantastiska maten har bestått oavsett omgivning och läge. Det kanske är lite lustigt att en av de maträtter vi längtat mest efter när vi tänkt restaurang och Bali är från en Thai / Vietnamesisk restaurang. Ha, ha! Ja men faktum är att jag aldrig ens i Thailand fått så god mat som de servera här. De har verkligen världens godaste vårrullar. Plus att deras Cashewnut Chicken är vansinnigt god och bör få samma benämning. En rätt jag skulle kunna äta varje dag känns det som just nu. Kvällens middag gick på 120.000Rp (ca 80kr) för oss båda, med förrätt, varmrätt och varsin flaska vatten. Och för det priset är maten enastående, går inte att säga annat! Inredningen däremot, ja den kan man tycka vad man vill om. Jag väljer att säga den har sin charm.

Basil Leavs – JL Popis I – Kuta – Bali
XOXO
signature

Prenumerera så du inte missar något
Registrera din mailadress för att få dom senaste uppdateringarna!

Tags

No Comments Yet.